Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το υπουργείο Εργασίας καλεί τους κοινωνικούς εταίρους για διάλογο

Προσπάθεια να «διορθωθούν οι στρεβλώσεις»

Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης εγκαινιάζει σειρά συναντήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης εγκαινιάζει σειρά συναντήσεων με τους κοινωνικούς εταίρους   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Διπλή πρωτοβουλία για την έναρξη διαλόγου σχετικά με τους μισθούς και τα εργασιακά έλαβαν η ΓΣΕΕ και το υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο προκειμένου να «διορθωθούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος» και πρόκειται να έχει συναντήσεις εντός της ημέρας με τις εργοδοτικές οργανώσεις, ενώ θα συναντηθεί με τη ΓΣΕΕ αύριο, Τετάρτη. Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ κάλεσε με επιστολή της τις εργοδοτικές οργανώσεις σε διάλογο για την επικαιροποίηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Ειδικότερα, σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης θα συναντηθεί:
  • στις 12:00 με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ)
  • στις 14:00 συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ)
  • στις 16.00 θα δεχθεί το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)
Την Τετάρτη στις 12.00 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας θα συναντηθεί με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).
Αναφερόμενος στον επικείμενο διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους ο κ. Βρούτσης μιλώντας στην Βουλή στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις τόνισε πως θεωρεί «το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και τη συλλογική αυτονομία τον ακρογωνιαίο λίθο των εργασιακών σχέσεων στη χώρα μας».
Και πρόσθεσε πως «στρεβλώσεις του παρελθόντος και υπερβολές μπορούν σταδιακά να διορθωθούν με την ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων».
Πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης
Την ίδια ώρα, επιστολή με αντικείμενο την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, απέστειλε η ΓΣΕΕ στους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.
Ειδικότερα, ζητά διάλογο, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η συμφωνία του Φεβρουαρίου μεταξύ των κοινωνικών φορέων για σεβασμό της ΕΓΣΣΕ, διατήρηση του κατώτατου μισθού, προστασία των συλλογικών συμβάσεων.
Στόχος της ΓΣΕΕ είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.
Δείτε αναλυτικότερα τι επισημαίνει η ΓΣΕΕ
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: