Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο υφυπουργός που ήθελε να γίνει υπουργός

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ



Ο υφυπουργός που ήθελε να γίνει υπουργός
Προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος της παραίτησης Νικολόπουλου επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου, με τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού να χαρακτηρίζουν το ζήτημα ως ανούσιο. Είναι ωστόσο δύσκολο για την κυβέρνηση να αποφύγει τους κλυδωνισμούς που προκαλούνται από την αρνητική εικόνα που διαμορφώνεται ύστερα από τρεις συνεχόμενες υπουργικές παραιτήσεις –Ράπανος, Βερνίκος και Νικολόπουλος.


Συνεργάτες του Πρωθυπουργού μεταφέρουν την οργή του κ. Σαμαρά για τη στάση Νικολόπουλου, δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός φέρεται να είχε ενημερωθεί για τους προβληματισμούς του τέως υφυπουργού Απασχόλησης και είχε ζητήσει να τον δει στο Μαξίμου για να το συζητήσουν.

Από διάφορες πλευρές άλλωστε επιβεβαιώνονταν οι προβληματικές σχέσεις του κ. Νικολόπουλου με τον πολιτικό του προϊστάμενο Γιάννη Βρούτση. Μια κατάσταση που είχε φτάσει μέχρι το Μαξίμου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής Νικολόπουλου στον Πρωθυπουργό, ο βουλευτής Αχαΐας του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί χθες βράδυ, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, απ’ όπου λένε ότι ο κ. Νικολόπουλος, ενώ είχε συμφωνηθεί συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, άρχισε να διαρρέει ότι παραιτείται.

Η συνάντηση συμφωνήθηκε μετά από την πρώτη επιστολή Νικολόπουλου προς τον Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ο υφυπουργός έθετε επιτακτικά το ζήτημα των αρμοδιοτήτων σε σημείο που να δίνεται η εικόνα ότι ουσιαστικά ζητούσε την ίδρυση νέου υπουργείου.

Όπως και να έχει, στο περιβάλλον του Πρωθυπουργού, φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να υποπτεύονται τις προθέσεις του κ. Νικολόπουλου και δεν αποκλείεται, στη χθεσινοβραδινή μεταμεσονύκτια σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ψηφοφορία, το ζήτημα να τέθηκε επί τάπητος. Ενώ προς στιγμήν φάνηκε να είναι διαχειρίσιμο, οι πρωινές εξελίξεις οδήγησαν σε στροφή 180 μοιρών της στρατηγικής.

Με το που γνωστοποιήθηκε η επιστολή παραίτησης του Ν. Νικολόπουλου, ο κ. Σαμαράς συνεκάλεσε στο Μαξίμου σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Κώστα Μπούρα, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Μουρούτη και του Υπουργού Απασχόλησης Γιάννη Βρούτση.

Σε αυτή αποφασίστηκε αφ’ ενός η τακτική υποβάθμισης του θέματος Νικολόπουλου –η δήλωση Κεδίκογλου «τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα» αποτυπώνει απολύτως το κλίμα- και αφ’ ετέρου η τοποθέτηση του κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου στη θέση του υφυπουργού Απασχόλησης.

Πάνος Ρασσιάς
 http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: