Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Στήριξη στα αγροτικά ιατρεία ακριτικών περιοχών της Θράκης από την «Αποστολή» και τον ΙΣΑ

Ενίσχυση της «ξεχασμένης» Έλλαδας




Έβρος
Στήριξη στα αγροτικά ιατρεία των ακριτικών περιοχών της Θράκης με υγιειονομικό και φαρμακευτικό υλικό προσέφεραν ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα χωριά Λάβαρα, Κυπρίνο και Μεταξάδες σε μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης της «ξεχασμένης» Ελλάδας.

Μάλιστα, η «Αποστολή» και ο ΙΣΑ ανακοίνωσαν την υιοθεσία του Κοινωνικού Ιατρείου που ετοιμάζει η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, το οποίο θα ενισχύσει με φάρμακα, γιατρούς και τεχνογνωσία.

Με την απόφαση αυτή δημιουργείται ένας άξονας προστασίας, πρόληψης και φροντίδας της υγείας των ανασφάλιστων ακριτών από το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης το Καστελόριζο έως το βορειότερο σημείο του Έβρου.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός επεσήμανε τα προβλήματα της περιοχής και τόνισε: «Η κεντρική διοίκηση μας έχει ξεχάσει. Η τοπική ηγεσία αγωνίζεται να κρατήσει όσα μπορεί. [...] Μη μας ξεχνάτε, βιώνουμε την αδιαφορία και είναι πολύ άσχημο, δυστυχώς κάποιοι που αποφασίζουν στην Αθήνα δε λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου.»

Η « Αποστολή» με τον ΙΣΑ έχει μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ενισχύσει τα αγροτικά ιατρεία και τους κατοίκους στη Σύμη, τη Χάλκη, τη Νίσυρο, το Καστελόριζο, τη Γαύδο, το Αγαθονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, την Ανάφη, την Κάρπαθο και την Κάσο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: