Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ανάσα ενός έτους στην Ισπανία για μείωση ελλείμματος στο 3% από το Ecofin

Φυσικά με αντάλλαγμα περικοπές


Το αντίτιμο της όποιας «ανάσας» προσφέρουν οι Βρυξέλλες φοβίζει (και) τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ.Ραχόι
Το αντίτιμο της όποιας «ανάσας» προσφέρουν οι Βρυξέλλες φοβίζει (και) τον Ισπανό πρωθυπουργό Μ.Ραχόι   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Βρυξέλλες, Βέλγιο
Παράταση ενός έτους έως το 2014 αναμένεται να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών στην Ισπανία, για να ρίξει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, είπαν στο Reuters τρεις Ευρωπαίοι διπλωμάτες τη Δευτέρα, ενόψει των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΕΕ, η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει την Τρίτη την αναθεώρηση του στόχου για το έλλειμμα σε 6,3% του ΑΕΠ για το 2012, 4,5% για το 2013 και 2,8% για το 2014.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ισπανίας θα προσαρμοστούν για να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος», είπε ένας εκ των διπλωματών.

«Δεν πρόκειται για μονομερή κίνηση. Η Ισπανία πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μειώσεις για να ικανοποιήσει τον στόχο και αυτό θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Ecofin τη Τρίτη. Πιστεύω ότι θα δοθεί ένα επιπλέον έτος».

Δύο άλλοι διπλωμάτες είπαν ότι θα δοθεί στην Ισπανία περισσότερος χρόνος για να ικανοποιήσει τους στόχους της, με αντίτιμο τη λήψη επιπλέον περικοπών.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: