Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Ν.Νικολόπουλος

Διαφωνία με τη «γραμμή» για τα εργασιακά


O Νίκος Νικολόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μερικές ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή
O Νίκος Νικολόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του μερικές ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση από τη Βουλή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Αθήνα
Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε από τη Βουλή η κυβέρνηση, ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει ότι διαφωνεί με την μη διαπραγμάτευση εξ αρχής με την τρόικα των εργασιακών ζητημάτων.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή παραίτησης επισημαίνει: «Μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση από το Μέγαρο Μαξίμου και δεν έχει γίνει γνωστό εάν η θέση του υφυπουργού Εργασίας θα καλυφθεί ή θα παραμείνει κενή, όπως συνέβη με τη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας, μετά την παραίτηση του Γιώργου Βερνίκου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: