Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

"Τρομοκρατείτε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα"

Ανέβασε τους τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός



 
 



Αφιερωμένη στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στο κλείσιμο της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης.
Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Αφήστε τα παλιά κύριε Τσίπρα, αφήστε τα λόγια και τις απειλές και το παραμύθι του φόβου, αν θέλετε εμένα θα πρέπει να βάλλετε στις φυλακές, έτοιμος είμαι και σας περιμένω. Πρώτη φορά έχει λεχθεί τέτοιο πράγμα από το 1977. Τρομοκρατείτε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αβανταδόροι του λόμπυ της δραχμής είσαστε. Παίζετε το ίδιο παιχνίδι με εκείνους που θέλουν να διώξουν την χώρα από το ευρώ. Μιλάτε σαν εκπρόσωποι της πάσης φύσεως Φωτόπουλων. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και έχουμε και ενότητα”. Έκανε λόγο για “λυσσώδη αντίσταση κομμάτων που εκφράζουν το παλιό. Κανείς δεν είναι αναμάρτητος όλα τα κόμματα έχουν ευθύνες. Το ποιός έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες το έκρινε ο λαός προεκλογικά". 
Απάντησε στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας: “Δεν είναι ξεπούλημε την χώρα όταν μιλάμε για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας. Είναι ξεπούλημα η αξιοποίηση του Ελληνικού που έχει μείνει αναξιοποίητο δέκα χρόνια; Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία για να φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Η Ελλάδα έχει μεγάλο απόθεμα περιουσίας που παραμένει αδρανή. Μας κατηγορούν ότι άλλα λέγαμε πριν τις εκλογές και άλλα λέμε τώρα. Για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όμως μιλούσα από το 2010".
Υποστήριξε την πολιτική της κυβέρνησης και έκανε ειδική αναφορά στους σιδηροδρόμους και την ενέργεια λέγοντας: "δεν λέμε τίποτε διαφορετικό από ότι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Οι σιδηρόδρομοι είναι στην χώρα μας υποβαθμισμένοι και υπάρχουν επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν ακόμη και στα δίκτυα. Υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς κοινοπραξίες να επενδύσουν στο λειτουργικό κομμάτι. Το ίδιο ενδιαφέρον υπάρχει και για την ενέργεια. Αν δεν απελευθερώσουμε την αγορά ενέργειας θα μείνουμε σύντομα χωρίς ανταγωνιστική ενέργεια". 
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνηνίου: "Δεν θα είναι εύκολη και ο δρόμος θα είναι ανηφορικός. Αλλά έχουμε απορρίψει τις μονομερείς ενέργειες. Από τον Μάιο του 2010 είπαμε ότι το κράτος έχει συνέχεια. Θέλουμε να αλλάξουμε τα υφεσιακά τμήματα του Μνημονίου με επαναδιαπραγμάτευση. Εσείς μιλούσατε για κατάργηση του Μνημονίου αλλά μετά μαλακώσατε. Η τακτική σας όμως οδηγεί σε χρεωκοπία και έξοδο από το ευρώ. Εσείς θέλετε να απομονώσετε την χώρα και να κάνετε τον έσχατο εκβιασμό από θέση απόλυτης αδυναμίας. Η Ευρώπη αλλάζει και αναγνωρίζει ότι μαζί με την δημοσιονομική προοπτική χρειάζονται μέτρα ανάπτυξης. Γι αυτό αναζητούμε συμμαχίες στην Ευρώπη. Είπατε ότι η Ελλάδα πρέπει να μπει στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής για τις τράπεζες. Ασφαλώς αλλά για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ, εσείς κάνετε ότι μπορείτε για να μείνουμε χωρίς συμμάχους και να βρεθούμε εκτός ευρώ. Ανέφερα ακόμη ρητά ότι η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων ισχύει απολύτως. Η κυβέρνηση θα δώσει τις μάχες που αξίζει να δωθούν για τον ελληνικό λαό". 
Μίλησε και για την λαθρομετανάστευση λέγοντας ότι "πρέπει να αντιμετωπιστεί σύντομα και ένα από τα σημεία είναι η προσαρμογή της απόδοσης ιθαγένειας σε ότι ισχύει στην ευρώπη". Πρόσθεσε ότι θα υπάρξει αλλαγή αλλά αναζητείται η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στην ελληνική βουλή. Όποιος το τορπιλίζει δεν θέλει να δωθεί λύση στο πρόβλημα. 
Κλείνοντας  κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα εμμέσως πλην σαφώς για ποίηση, έπαρση και μεγαλομανία και κατέληξε ότι "το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να καούν τα πάντα για να κυβερνήσετε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: