Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Σχέδιο για νέο «κούρεμα» ώς και 100 δισ. ευρώ επεξεργάζονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

«Τελευταία ευκαιρία»


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επεξεργάζονται σχέδιο «τελευταίας ευκαιρίας» για την περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, την Τετάρτη, με στόχο να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, που προέρχονται από αξιωματούχους της Ευρωζώνης, το νέο «κούρεμα» θα κυμαίνεται μεταξύ 70 - 100 δισ. ευρώ, με την προοπτική να γίνει το χρέος βιώσιμο φτάνοντας στο 100% του ΑΕΠ.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται στο φως, ενώ οι Financial Times αποκάλυψαν ελληνικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής κατά δύο έτη.

  • Διαβάστε το άρθρο εδώ
Αν η Ελλάδα λάβει το πράσινο φως για τη διετή επιμήκυνση, τότε θα χρειαστούν περίπου άλλα 20-50 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών.

Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν σε νέο δανεισμό, η Αθήνα ελπίζει να καλύψει το ποσό από το υπάρχον δάνειο του ΔΝΤ, από πωλήσεις εντόκων γραμματίων ή μια πιθανή καθυστέρηση στην αποπληρωμή του δανείου του 2010.

Ήδη η γερμανική καγκελαρία απάντησε στις πληροφορίες που έφεραν στο φως οι FT περί του ελληνικού αιτήματος, λέγοντας ότι η κ. Μέρκελ θα συζητήσει με τον κ. Σαμαρά το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις τόσο από την γερμανική κυβέρνηση όσο και από τις άλλες κυβερνήσεις θα ληφθούν μετά την έκθεση της τρόικας.

  • Διαβάστε το άρθρο εδώ
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: