Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Δραστικές περικοπές σε 171 ΔΕΚΟ...



Νέο κύμα περικοπών περιμένει τις ΔΕΚΟ και τους φορείς του Δημοσίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δίνει εντολή στις διοικήσεις τους να εφαρμόσουν τις ήδη θεσμοθετημένες μειώσεις αποδοχών και περικοπής κόστους λειτουργίας τους.

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι...

, όσες ΔΕΚΟ και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου δεν συμμορφωθούν, κινδυνεύουν με δέσμευση των εσόδων τους από τον τακτικό προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η εγκύκλιος, που εστάλη από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών προς 171 ΔΕΚΟ και νομικά πρόσωπα, καταλήγει επισημαίνοντας ότι «νέες κατευθύνσεις πολιτικής θα σας κοινοποιούνται με νεότερα έγγραφά μας».

Επί της ουσίας, το υπουργείο Οικονομικών προαναγγέλλει ότι θα ακολουθήσει και νέο κύμα μειώσεων σε μισθούς και λειτουργικά έξοδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που υπάρχει είναι να περικοπούν κατά 30–35% οι αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και κατά 30% τα λειτουργικά έξοδα.

Στο μεταξύ, δύο κρατικές επιχειρήσεις οδηγούνται σε κλείσιμο για την αξιοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων. Πρόκειται για τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) και τη ΛΑΡΚΟ, δύο από τις πιο υπερχρεωμένες δημόσιες επιχειρήσεις. Στη συμφωνία για το κλείσιμο φέρεται να έχει καταλήξει το ΤΑΙΠΕΔ με την Κομισιόν.
Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: