Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Εθνική ενότητα για να βγει η χώρα από την κρίση ζήτησε ο Δ.Αβραμόπουλος από την Τήνο

«Κρατηθήκαμε όρθιοι και σε πιο δύσκολες στιγμές»


Εικόνα από την περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης στην Τήνο
Εικόνα από την περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης στην Τήνο   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Τήνος
Με λαμπρότητα και κατάνυξη γιορτάστηκε και φέτος η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Τήνο. Αν και λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά, χιλιάδες πιστοί προσέτρεξαν για να ευχαριστήσουν και να προσευχηθούν στη μητέρα του Θεανθρώπου.
«Ο λαός μας έχει κρατηθεί όρθιος και σε πιο δύσκολες καταστάσεις» δήλωσε από την Τήνο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, επικεφαλής του κλιμακίου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στους εορτασμούς, στο οποίο συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Μαυραγάνης και ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως «η εθνική ενότητα αποτελεί υπέρτατη αξία και όλοι μαζί μπορούμε να προβάλουμε την Ελλάδα μπροστά», ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως «μεγάλη για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» και επισήμανε ότι «είμαστε εδώ ως προσκυνητές πάνω από όλα, αλλά και για να ζητήσουμε τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας».
Ο κ. Βρούτσης, σημείωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τον δρόμο της υπευθυνότητας που θα οδηγήσει τη νέα γενιά σε κάτι θετικό.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκ μέρους της εκκλησίας ο μητροπολίτης Σύρου– Τήνου Δωρόθεος Β’, ενώ εκ μέρους της πολιτείας ο κ. Παπαθεοδώρου.
Οι εκδηλώσεις στην Τήνο εκτός από θρησκευτικό χαρακτήρα έχουν και εθνικό, αφού τιμάται και η μνήμη αυτών που χάθηκαν κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη», από ιταλικό υποβρύχιο, μέσα στο λιμάνι του νησιού, ανήμερα της Παναγιάς, το 1940.
Οι εορτασμοί στο Βέρμιο

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις της Παναγίας Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.

Ο Πατριάρχης απευθύνθηκε στον μητροπολίτη Βεροίας, Παντελεήμονα, τον οποίο πρωτογνώρισε πριν 35 χρόνια, ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, και του απένειμε τον «Σταυρό του Ευαγγελιστή Μάρκου». Ταυτόχρονα προσκάλεσε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τον κ. Τανιμανίδη για να τον τιμήσει.

Τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, τη ΝΔ ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος, τους Ανεξάρτητους Έλληνες η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και τη ΔΗΜΑΡ. ο συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Αμοιρίδης.

Παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Γιώργος Καλαντζής και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης.

Μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία ακολούθησε κατάθεσε στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη και περιφορά της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: