Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΧΙΟΣ: Για 4η μέρα στις φλόγες και... Καταρράκτης εμπρησμών....



www.alithia.gr
Για τέταρτη μέρα σήμερα η πυρκαγιά συνέχισε το καταστροφικό της έργο στη Χίο με το κύριο μέτωπο να βρίσκεται στη Βορειοδυτική Χίο, με κατεύθυνση προς Ανδρόλακο.
Στο μεταξύ μία ακόμη δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των μαστιχοχωρίων, αφού ο εφιάλτης ξαναχτύπησε, λόγω
αναζωπυρώσεων, μεταξύ των περιοχών Αγ. Ειρήνης (Ελάτα), Ολύμπων και Μεστών, φτάνοντας στους Ποταμούς. Το συγκεκριμένο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο το πρωί μετά από ρίψεις των πυροσβεστικών εναέριων μέσων, καθώς και της πτώσης της έντασης των ανέμων η οποία είναι καθοριστική για να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα.
Παρ’ όλα αυτά επειδή ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων είναι υπαρκτός φορείς και εθελοντικές οργανώσεις καλούν τους πολίτες να μεταβούν στα καμένα ώστε να περιφρουρηθούν οι περιοχές που επλήγησαν αλλά διατρέχουν ακόμη κίνδυνο.

Καταρράκτης…εμπρησμών;

Στο μεταξύ στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε καταγγελία από κατοίκους του Καταρράκτη για τρεις εμπρησμούς σε αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή τους.
Ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας του Καταρράκτη, Μιχ. Χαραλαμπάκης, μαζί με εθελοντές των Νενήτων ευτυχώς πρόλαβαν την επέκταση αυτών των πυρκαγιών σχεδόν εν τη γενέσει τους και έσωσαν το χωριό αλλά και τις εκτάσεις της νοτιοανατολικής Χίου από μια ακόμη καταστροφή.
Το γεγονός αυτό αφύπνισε τους κατοίκους του Καταρράκτη που σήμερα στις 11 το πρωί συγκεντρώθηκαν στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να περιφρουρήσουν με καθημερινές βάρδιες τις εκτάσεις τους γύρω από το χωριό μέρα και νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: