Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ SUDDEUTSCHE ZEITUNG


Σαμαράς: Εάν σταματήσει η χρηματοδότηση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει


Σαμαράς: Εάν σταματήσει η χρηματοδότηση, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει
Η Ελλάδα μπορεί να καλύψει «θεωρητικά» το χρηματοδοτικό κενό μέχρι την εκταμίευση της επόμενης δόσης τον Οκτώβριο, αλλά χωρίς αυτήν η χώρα θα χρεοκοπήσει, παραδέχεται οΑντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη. «Θα επιστραφούν τα χρήματα στους γερμανούς. Το εγγυώμαι προσωπικά. Και όλοι οι άλλοι θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους. Θα υλοποιήσουμε πλήρως τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, προειδοποιώντας ωστόσο πως «εάν δεν λάβουμε την επόμενη δόση, ηΕλλάδα είναι χρεοκοπημένη» και προσθέτοντας ότι τυχόν έξοδος της Αθήνας από τη νομισματική ένωση θα ήταν «καταστροφική για εμάς αλλά κακή για την Ευρώπη».

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα θα έσπρωχνε την ανεργία στη χώρα μας πάνω από το 40%, προκαλώντας έντονη κοινωνικήδυσαρέσκεια που θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες, συνέχισε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, ο κ. Σαμαράς παραδέχτηκε μεν πως «πολλά έχουν πάει στραβά» στην Ελλάδα, εστιάζοντας μάλιστα στη σοβαρότητα του προβλήματος της φοροδιαφυγής, αλλά παράλληλα υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση που πλήττει τη χώρα μας: «Η οικονομία μας έχει συρρικνωθεί κατά 27%. Η Ελλάδα αιμορραγεί, αιμορραγεί πραγματικά», τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός.


Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη του στη Bild ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «η δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα», εξηγώντας ότι αν η Ελλάδα επέστρεφε στο εθνικό νόμισμα η ανεργία θα έφτανε το 40%, περισσότερα χρόνια ύφεσης, κοινωνικής και θεσμικής αναταραχής.http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: