Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρξει «έγκαιρη μέριμνα» για επίδομα θέρμανσης

Στο πλαίσιο εξίσωσης των ΕΦΚ


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Πρόθεση «έγκαιρης μέριμνας» για επίδομα θέρμανσης, για το οποίο δεν προβλέπεται πίστωση στον προϋπολογισμό, εκφράζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

«Στον εκτελούμενο προϋπολογισμό, δεν έχει προβλεφθεί πίστωση για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Ωστόσο, πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της εξίσωσης του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης με το 80% του ισχύοντος συντελεστή ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, είναι να υπάρξει έγκαιρα μέριμνα ώστε να καταβληθεί ανάλογο ποσό στους δικαιούχους μέσα από διαδικασίες που θα βασίζονται σε γεωγραφικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά σχετικής με τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Η βουλευτής είχε επικαλεστεί τις προειδοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων-εμπόρων καυσίμων ότι η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα εκτινάξει τις τιμές στα ύψη και έχει ζητήσει να δοθεί επίδομα θέρμανσης προκαταβολικά από τις αρχές Οκτωβρίου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: