Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ


Μήνυμα του Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ η διαγραφή Νικολόπουλου


Μήνυμα του Μαξίμου στους βουλευτές της ΝΔ η διαγραφή Νικολόπουλου
Με τις επιλογές του Νίκου Νικολόπουλου να υπερβαίνουν τα όρια του αψυχολόγητου, η απόφαση Σαμαρά να θέσει εκτός ΝΔ τον βουλευτή Αχαΐας, συνιστά περισσότερο ένα σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού προς το εσωτερικό της Κ.Ο. του κόμματός του προκειμένου να προλάβει τυχόν ανάλογες μελλοντικές αμφισβητήσεις της ακολουθούμενης πολιτικής. 
Το πρώτο του πολιτικό άλμα στο κενό, ο κ. Νικολόπουλος το έκανε με την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, μόλις λίγα 24ωρα από την ανάληψη των καθηκόντων του. Η κίνησή του αιφνιδίασε το Μαξίμου, ο Α. Σαμαράς όμως προτίμησε να μη δώσει συνέχεια στην υπόθεση, απορρίπτωντας εισηγήσεις συνεργατών του να διαγράψει αυτοστιγμεί τον βουλευτή ώστε το θέμα να κλείσει άμεσα και να μη χρειαστεί να αντιμετωπιστεί εκ νέου από την κυβέρνηση. 

Ο κ. Νικολόπουλος ωστόσο... τέθηκε υπό παρακολούθηση με το κυβερνητικό κέντρο του Μαξίμου και το αντίστοιχο κομματικό της Συγγρού να εντοπίζουν και να καταγράφουν τα πολιτικά του παραστρατήματα. «Πήγαινε γυρεύοντας» σημειώνει στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με κυβερνητικούς κύκλους να υποστηρίζουν ότι με τη στάση του επεδίωκε τη διαγραφή του. 

Το tweet του κ. Νικολόπουλου περί «στρατηγικό αδιέξοδο» και εγκατάλειψη της επαναδιαπραγμάτευσης ήταν απλώς η αφορμή. Όπως βέβαια και ουδείς πείθεται από τις αιχμές Νικολόπουλου στο κείμενο της επιστολής του που αναφέρονται σε προσπάθεια του Μαξίμου να ανακόψει τη νικηφόρα πορεία του προς την ανάληψη των καθηκόντων του 
Γραμματέα του κόμματος (το Μαξίμου πράγματι καλείται να διαχειριστεί ένα πρόβλημα αναφορικά με αυτό το θέμα, αλλά αυτό δεν ακούει στο όνομα του Ν. Νικολόπουλου...). 

Είναι προφανές ότι η απόφαση Σαμαρά συναρτάται με μια επιλογή ηγετικού χαρακτήρα που έχει στόχο να στείλει δύο σαφή μηνύματα: 

Πρώτον, ότι οι κεντρικές επιλογές δεν αμφισβητούνται καθώς κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από την κρισιμότητα των στιγμών. 

Και δεύτερον ότι, ανεξάρτητα από τον κίνδυνο αλλοίωσης της εικόνας συνοχής που οφείλει να εμφανίζει η κυβέρνηση, ο ίδιος δεν έχει σκοπό να αφήσει να εκτραφούν στο εσωτερικό της ΝΔ,φαινόμενα του παρελθόντος, τύπου Τατούλη και Μανώλη. 

Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: