Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Διευκρινίσεις για το θέμα της μετακίνησης των συνοριοφυλάκων στον Έβρο από το υπουργείο

Μετά τις αντιδράσεις του σωματείου


Ο Ν.Δένδιας κατά την πρόσφατη μετάβασή του στον Έβρο, όπου επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του φράκτη
Ο Ν.Δένδιας κατά την πρόσφατη μετάβασή του στον Έβρο, όπου επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του φράκτη   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αντίδραση του σωματείου των συνοριακών φυλάκων προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για μετακίνηση 1.800 στελεχών στον Έβρο.

Το σωματείο κατήγγειλε ότι οι μετακινήσεις έγιναν χωρίς σχεδιασμό, ταλαιπωρούν πολλές οικογένειες, αποδυναμώνεται η Δυτική Ελλάδα, καθώς και ότι οι συνοριοφύλακες στον Έβρο θα μένουν στις αστυνομικές σχολές, που δεν πληρούν τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι όσοι μετακινήθηκαν στον Έβρο δεν θα διαμείνουν στις εγκαταστάσεις των σχολών, ότι ήδη το 75%-80% διαμένουν σε ξενοδοχεία, καθώς και ότι άμεσα θα τακτοποιηθούν σε ξενοδοχεία και οι υπόλοιποι.

Επίσης επισημαίνεται ότι η διαμονή και η διατροφή των συνοριακών φυλάκων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, ενώ θα αμείβονται με επιπλέον 800 ευρώ το μήνα από κοινοτικά κονδύλια.

Από το υπουργείο τονίζεται τέλος ότι «είναι εθνική ανάγκη η φύλαξη των συνόρων να γίνεται από εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: