Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


Στο «κατώφλι» της εξόδου ο Αντώνης Μανιτάκης


Στο «κατώφλι» της εξόδου ο Αντώνης Μανιτάκης
Έτοιμος να παραιτηθεί φέρεται ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης, σε περίπτωση που η τρόικα επιμείνει στην πρόθεσή της να επιβάλλει την υλοποίηση απολύσεων στο δημόσιο τομέα.Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μανιτάκης φέρεται να δήλωσε ρητά πως απορρίπτει το ενδεχόμενο  των απολύσεων, προτάσσοντας αντίθετα την προοπτική εφαρμογής ενός εναλλακτικού σχεδιασμού που ευνοεί τον εκσυγχρονισμό του κράτους. 

Ως εκ τούτων, καθίσταται εξαιρετικά αμφίβολη η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος σε περίπτωση που οι αντιπρόσωποι της τρόικα παραμείνουν σταθεροί στο θέμα των απολύσεων, δίχως να υποχωρήσουν από την αξίωση που προβάλλουν αυτήν τη στιγμή. 

Μάλιστα, εάν η τρόικα δείξει άκαμπτη σε αυτό το ζήτημα, πέρα από την ενότητα του κυβερνητικού σχήματος, διακυβεύεται και η συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, εφόσον, αν μη τι άλλο, ο Αντώνης Μανιτάκης αποτέλεσε πρόταση της ΔΗΜΑΡ. 

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,εμφανίζεται να μην αντιλαμβάνεται την επιμονή της τρόικα στο θέμα των απολύσεων,καθότι εκτιμά ότι η αναλογία 1/10 στη σχέση προσλήψεων - αποχωρήσεων διασφαλίζει στο ακέραιο τη μείωση του δημοσίου τομέα στον βαθμό που έχει ζητηθεί. 

Παράλληλα και ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τους ευρύτερους τριγμούςπου θα μπορούσαν να προκληθούν από την επαναφορά του ζητήματος των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, γι’ αυτό και κυβερνητική επιθυμία είναι να κλείσει εν τέλει αυτό το κεφάλαιο με αποδοχή εκ μέρους των τριών αντιπροσώπων των δανειστών των αιτιάσεων της ελληνικής πλευράς.

Παναγιώτης Σκευοφύλακαςhttp://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: