Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Υποδοχή των νέων μέτρων με γενική απεργία ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα

Ομιλία στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή


Από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή
Από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να στηρίξουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρίς καμία αναγνώριση «που σημαίνει καμία διαπραγμάτευση, γιατί η διαπραγμάτευση σημαίνει αναγνώριση, σημαίνει νέο κούρεμα με νέα Μνημόνια» απηύθυνε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στην ομιλία της στο 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον.

Ταυτόχρονα, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους σε ανοιχτή συζήτηση για την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης σε όλα τα επίπεδα και σε «υποδοχή των νέων μέτρων με γενική απεργία ως ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγύρισμα». «Το ‘φθάνει πια' πρέπει να στρέφεται κατά της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην οικονομία, αφορά τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης» υπογράμμισε.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι η κρίση «δεν έχει φθάσει ακόμα στον πάτο, άρα τα λαϊκά προβλήματα δεν έχουν πιάσει πάτο, ούτε στην Ελλάδα ούτε στην ΕΕ, και δεν αρκεί, να προβάλλουμε μέτρα ανακούφισης της φτωχολογιάς για τα οποία θα παλέψουμε, αλλά δεν θα κάνουμε τίποτα αν δεν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «κάθε συνταγή που σερβίρεται έχει μια προϋπόθεση: Να εφαρμοσθούν απαρέγκλιτα τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που ήδη έχουν παρθεί και να εφαρμοσθούν καινούργια». Ανέφερε δε ότι οι διαφωνίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι αψιμαχίες μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αναδεικνύουν δευτερεύουσες διαφορές στο μίγμα της βάρβαρης πολιτικής και «για τον λαό δεν έχουν καμία ουσιαστική αξία».

«Κάποια ανάκαμψη θα έλθει, ωστόσο θα ζήσουμε μια ανάπτυξη αναιμική, προσωρινή, με ανεργία και λιτότητα, με φτώχεια και εξαθλίωση, με μισθούς πείνας αλλά ενδεχομένως και με νέο κύμα υψηλού πληθωρισμού» προέβλεψε η γγ του ΚΚΕ και δεν απέκλεισε την πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης, λόγω πολιτικών συμμαχιών.

Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα των εκλογών, η κ Παπαρήγα είπε ότι από αυτό αντλεί η κυβέρνηση «τη νομιμοποίηση να κάψει τον λαό με νέα μέτρα» και τόνισε ότι «δεν έχει σημασία αν σε ένα ή δύο ζητήματα υποσχέθηκαν ότι δεν θα πάρουν νέα άδικα μέτρα, και τα τρία κόμματα έβαλαν μια κόκκινη γραμμή να μην διαταραχθεί η σχέση της χώρας με την ΕΕ, να μείνουμε πάση θυσία στο ευρώ».

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι οι τριγμοί του αστικού πολιτικού συστήματος εξαιτίας της εκλογικής συντριβής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου καλύφθηκαν προσωρινά με την τρικομματική συγκυβέρνηση, και επισήμανε ότι οι εκλογές έδειξαν κυρίως ότι τα μονοπώλια και η ΕΕ έχουν στα χέρια τους και άλλα «χαρτιά» για την αναπαλαίωση του συστήματος, τα οποία όσο ο λαός δεν αποφασίζει να «κάψει» θα στραφούν εναντίον του.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανέφερε ως ένα από τα «χαρτιά» του αστικού πολιτικού συστήματος τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α που εξελίσσεται στο ένα σκέλος του νέου δίπολου, που τείνει να αντικαταστήσει το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και το οποίο στο άλλο σκέλος του θα έχει την κεντροδεξιά-δεξιά.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε την «Χρυσή Αυγή» ως όπλο του συστήματος για να επιβάλλει την βία η οποία ξεκινά εναντίον των μεταναστών και θα επεκταθεί στο κίνημα και τους αγώνες του, την χαρακτήρισε «ναζιστικό, φασιστικό ρατσιστικό μόρφωμα που λειτουργεί στο πολιτικό πεδίο σαν τους μπράβους της νύχτας» και υπογράμμισε ότι «δεν φοβόμαστε τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής», δεν θα περάσουν καλά μαζί μας».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας «δίνουμε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς που υποφέρουν από την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο, στους λαούς της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, πιστεύουμε στον προλεταριακό διεθνισμό και την διεθνιστική αλληλεγγύη».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: