Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Συναντήσεις με βουλευτές της ΝΔ θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός

Αρχίζει το πολιτικό μασάζ


Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ
Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους βουλευτές της ΝΔ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συναντήσεις σε «χαλαρό κλίμα» με βουλευτές της ΝΔ θα έχει το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το τέλος της σύσκεψης με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους «γαλάζιους» βουλευτές αποσκοπούν στην αποφυγή διαρροών κατά την ψήφιση του πακέτου μέτρων.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να προλάβει τυχόν αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, σαν κι αυτή του βουλευτή Φθιώτιδας Νίκου Σταυρογιάννη, ο οποίος δήλωσε ότι η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να ψηφίσει τα μέτρα.

«Η δική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει να ψηφίσω μέτρα που εξαθλιώνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, τους νοικοκυραίους αυτής της χώρας, δηλαδή χωρίς να υπάρχει προοπτική ότι έστω με αυτά τα άδικα και σκληρά μέτρα μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την οικονομία και να ανατάξουμε την πορεία καταστροφής της χώρας» ήταν η δήλωση του κ. Σταυρογιάννη.

Η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά, που διέγραψε τον κ. Σταυρογιάννη από την ΚΟ και τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής, δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνειών· ήθελε να δώσει σαφές μήνυμα στους βουλευτές ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει διαφοροποιήσεις στην ψήφιση των μέτρων, ενώ θέλει να δώσει στην ψηφοφορία χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το πρόβλημα των διαφοροποιήσεων έχουν να αντιμετωπίσουν και οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης. Το θέμα συζητείται και στη σύσκεψη των τριών αρχηγών, με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: