Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Αντίθετοι με τις αλλαγές στα εργασιακά Βενιζέλος και Κουβέλης



http://newpost.gr/post/162983/antithetoi-me-tis-allages-sta-ergasiaka-venizelos-kai-koyvelis/ 
Την κατηγορηματική αντίθεσή τους σε συζήτηση για περαιτέρω αλλαγές στα εργασιακά εξέφρασανΕυάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τονπρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση πολιτικής λύσης με τους ευρωπαίους ηγέτες.
 
«Πρέπει να φτάσουμε στο τέλος, μετά από τέσσερις μήνες» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της σύσκεψης. «Η παράταση της έκκρεμότητας δεν μας ευνοεί, αυξάνει την ταμιακή πίεση είπε ακόμα. «Φανταζόμουν διαφορετική τη διαπραγμάτευση τον Ιούνιο. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, είμαστε εθνικά ενωμένοι όταν συζητούμε με τους ευρωπαίους εταίρους. Μέσα στις επόμενες ημέρες κρίνονται τα πιο σημαντικά στοιχεία της συμφωνίας», είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που θα συμφωνηθεί πολιτικά πρέπει να πείθει κοινωνία, αγορές και διεθνείς παράγοντες, ότι αποτελεί οριστική λύση του ελληνικού ζητήματος. Καλούμαστε να απαντήσουμε σε δύσκολα διλήμματα» πρόσθεσε. «Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους να δοθεί η επιμήκυνση» τόνισε, επισημαίνοντας ότι «οι αντιφατικές συμπεριφορές προς την Ελλάδα από την Ε.Ε.είναι επιζήμιες». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να γίνει σεβαστή η αξιοπρέπεια της Ελλάδας αναφορικά με την δημοσιονομική προσαρμογή».

«Δεν πρέπει να ανοίξουν μέτωπα όπως αυτό των εργασιακών, που δεν συμβάλλουν στηνανταγωνιστικότητα της οικονομίας» συμπλήρωσε. «Είναι αδικαιολόγητο και προκλητικό να ξανανοίγει συζήτηση για τα εργασιακά που έχουν συμφωνηθεί από το Μάρτιο» πρόσθεσε.

«Δεν είμαστε προτεκτοράτο και πρέπει να το καταλάβουν οι εταίροι μας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Το ΠΑΣΟΚ θα κάνει το εθνικό του καθήκoν αλλά θα πρέπει να υπάρχουν και αποτελέσματα» ανέφερε ακόμα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να κινηθεί σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο για την εξεύρεση πολιτικής λύσης. «Το ζήτημα δεν είναι τεχνικό αλλά πολιτικό» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τα όσα η τρόικα επιμένει για τα εργασιακά ζητήματα με βρίσκουν αντίθετο, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης μετά την σύσκεψη.

«Δεν πρόκειται να ψηφίσω ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες της Δημοκρατικής Αριστεράς τα όσα αξιώνει η τρόικα στα εργασιακά» είπε ο κ. Κουβέλης και χαρακτήρισε ως παράλογες τις απαιτήσεις των δανειστών μας. 

Τα όσα ζητάει η τρόικα δεν έχουν καμία σχέση με δημοσιονομική προσαρμογή, αντιθέτως θα φέρουν απολύσεις, θα τροφοδοτηθεί η ανεργία, θα μεγαλώσει η ύφεση. Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, είπε.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των άλλων μέτρων η συζήτηση συνεχίζεται και βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ο κ. Κουβέλης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Σαμαράς παρέμεινε στο γραφείο του στη Βουλή με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.http://newpost.gr/post/162983/antithetoi-me-tis-allages-sta-ergasiaka-venizelos-kai-koyvelis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: