Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κυβέρνηση και κόμματα να τοποθετηθούν έναντι των απειλών της Χρυσής Αυγής, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις Κασιδιάρη


Ο Αλέξης Τσίπρας με τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας με τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Την επίσημη τοποθέτηση όλων των κομμάτων, καθώς και της κυβέρνησης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις νέες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, με στόχο την Μ.Ρεπούση, αλλά και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

«Τέτοιου τύπου δηλώσεις, αλλά και αντίστοιχου περιεχομένου φασιστικές ενέργειες, όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο στο να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, την ενίσχυση της δημοκρατίας.

» Θεωρούμε επιβεβλημένη την επίσημη τοποθέτηση όλων των κομμάτων, καθώς και της κυβέρνησης, η οποία με τη στάση της ενθαρρύνει και αξιοποιεί τη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής».

Σε ένα μέτωπο για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την προάσπιση της Δημοκρατίας, πέρα από τις κομματικές διαφορές, καλεί τους πολίτες και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «όποιος υπερασπίζεται ή ανέχεται για ψηφοθηρικούς λόγους τέτοιες πρακτικές, που οδηγούν στον εκφασισμό της κοινωνίας, ας γνωρίζει ότι τον περιμένει η σειρά του να γίνει και αυτός θύμα της φασιστικής πρακτικής των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «απέναντι στα φασιστικά «τάγματα εφόδου», όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις καλούμαστε να αντιπαραθέσουμε τη δύναμη της πολιτικής ηθικής, τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου, τη δύναμη του σεβασμού της διαφωνίας και της διαφορετικότητας, τη δύναμη του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής».

Δήλωση με αφορμή τα χθεσινά περιστατικά βίας με τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής και τις καταγγελίες για αδράνεια των αστυνομικών δυνάμεων, εξέδωσε και ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τριαντάφυλλος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η συντεταγμένη πολιτεία πρέπει να δώσει την απόλυτη και δυναμική απάντησή της στα φαινόμενα που θυμίζουν Μεσαίωνα».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: