Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Την παραίτηση Στουρνάρα για τα περί εκκένωσης νησιών ζήτησε ο Π.Καμμένος

Aντιπαράθεση στην Ολομέλεια


Ο Πάνος Καμμένος συνομιλεί με τον Μανώλη Γλέζο, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Πάνος Καμμένος συνομιλεί με τον Μανώλη Γλέζο, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ  

Αθήνα
Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών για την υπόθεση της εκκένωσης των νησιών, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια επερώτησης προς τον υπουργό Εσωτερικών για ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είχαν σημειώσει πως τα κατοικημένα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και περιλαμβάνονται στην ΑΟΖ, ενώ χωρίς τους κατοίκους τους εξαιρούνται.

«Αυτά τα νησιά είναι η Ελλάδα και δεν έχει κανένα δικαίωμα να την αδειάσει, κανείς, να την νοικιάσει ή να την πουλήσει» είχε αναφέρει ο κ. Καμμένος, παρατηρώντας αργότερα πως «χτυπάνε στο να κόψουν εκείνα τα κονδύλια που είναι το οξυγόνο για τη διατήρηση της πατρίδας μας».

Ο κ. Στυλιανίδης απάντησε: «Η ανοησία ενός οιουδήποτε ξένου υπαλλήλου, δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση, δεν προσδιορίζει ή εκφράζει την εθνική πολιτική στο Αιγαίο. Την πολιτική, την εκφράζει η εκλεγμένη κυβέρνηση, αξιόπιστα, μαχητικά και να είστε βέβαιοι πως, στην πράξη, αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά».

Ο Π.Καμμένος είπε ότι ο «υπουργός ήταν ειλικρινέστατος. Προκύπτει λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα, ο οποίος είπε πως ουδέποτε ειπώθηκε από στελέχη της τρόικας τέτοιο πράγμα. Εδώ φαίνεται ότι η ανοησία του ξένου υπαλλήλου ειπώθηκε και, είτε λέει ψέματα ο κ. Στουρνάρας, είτε ο κ. Στυλιανίδης. Εγώ πιστεύω τον κ. Στυλιανίδη και θέτουμε θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα».

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης προέβη σε νεώτερη δήλωση: «Επειδή με ενημερώνουν και με διαβεβαιώνουν πως δεν υπήρξε δήλωση ξένου υπαλλήλου, επιτρέψτε μου να επαναλάβω: Η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, είναι αυτή που προσδιορίζει με απόλυτο τρόπο την εθνική στρατηγική και δίνει τη μάχη για να κατοχυρώσει στην πράξη τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ας μην παίζουμε με αυτό, ας μη δημιουργούμε εντυπώσεις κι ας μείνουμε προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια που όλοι καταβάλλουμε για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο.»
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: