Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Νέο πρόσωπο αναδείχθηκε από την απολογία του Γιάννη Σμπώκου

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου


Ο Γιάννης Σμπώκος οδηγείται στον εισαγγελέα
Ο Γιάννης Σμπώκος οδηγείται στον εισαγγελέα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Έντονο ενδιαφέρον του ανακριτή για συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος στις ιδιόχειρες σημειώσεις του, συνδέοντας το με «διακίνηση μεγάλων ποσών», φαίνεται να προκύπτει μετά την απολογία πρώην γενικός διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Αμυνας Γιάννη Σμπώκου.

Σε χειρόγραφο του ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι είναι πιεστική η επιστροφή του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παραλάβει ο Σμπώκος από το συγκεκριμένο πρόσωπο (αναφέρεται με το όνομα του) τον Φεβρουάριο του 2003. Ερωτώμενος ο Σμπώκος για το εν λόγω πρόσωπο, απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι γνωρίζει πρόσωπο με αυτό το όνομα, ότι είναι στέλεχος σε μεγάλο όμιλο, ότι τον είχε δει στο πλαίσιο εκδηλώσεων και ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμία επαφή μαζί του.
Εν τω μεταξύ ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του ειδικού ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός ΑΕ» Νικόλαος Καρατζάς. Το όνομα του ενεπλάκη στην υπόθεση όταν προέκυψε από τα κατασχεθέντα έγγραφα στο σπίτι και το γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου ότι ο πρώην υπουργός είχε αγοράσει μετοχές της αλυσίδας βιβλιοπωλείων «Ιανός Α.Ε.» έναντι περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: