Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Και ενίσχυση πωλήσεων Αύξηση κερδών κατά 75,58% σημείωσε ο ΟΛΘ στο εννεάμηνο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Θεσσαλονίκη
Με κέρδη αυξημένα κατά 75,58% και τζίρο ενισχυμένο σε ποσοστό 7,73%, έκλεισε το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2012 για την εταιρεία «Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ», σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι «τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι παρά την εκτεταμένη οικονομική κρίση και την πολυετή ύφεση, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένει παραγωγικό και αυξάνει τα μεγέθη του».

Αναλυτικότερα, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 14,67 εκατ. ευρώ (+75,58% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2011), ενώ τα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 18,5 εκατ. ευρώ (+74,22%).

Στα 39,9 εκατ. ευρώ «έκλεισε» ο τζίρος του εννεάμηνου (+7,73%), γεγονός που αποδίδεται από την ΟΛΘ ΑΕ κυρίως στην αύξηση της διακίνησης στο χύδην φορτίο (+41,14%).

Η διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων σε TEUs (σ.σ. μονάδα μέτρησης) παρουσίασε οριακή αύξηση 1,02%, ενώ οι πωλήσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκαν κατά 2,68%, κυρίως λόγω μείωσης των εσόδων από αποθήκευτρα.

Μειωμένες κατά 12,95% ήταν οι συνολικές δαπάνες, που υποχώρησαν στα 26,3 εκατ. ευρώ, «κυρίως λόγω μείωσης των αμοιβών τακτικού και λιμενεργατικού προσωπικού κατά 24,47% έναντι του περσινού εννεάμηνου».

Όπως τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης, «η διοίκηση και οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν αφοσιωμένοι στην εξυπηρέτηση του διαμετακομιστικού εμπορίου της ευρύτερης περιοχής. Σε δύσκολες εποχές κατά τις οποίες οι οικονομικές δραστηριότητες επηρεάζονται και πλήττονται σοβαρά η ΟΛΘ φαίνεται ότι προς ώρας βρίσκει τις κατάλληλες λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα και τα ερωτήματα των καιρών, ώστε να παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: