Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

«Το συμφέρον μας ταυτισμένο με της οικονομίας» Συμμετοχή του ΙΚΑ στην επαναγορά ομολόγων προανήγγειλε ο Ρ.Σπυρόπουλος


Η συμμετοχή του ΙΚΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν θα επηρεάσει τη δυνατότητά του να δίνει συντάξεις, σύμφωνα με όσα λέει ο διοικητής του ΙΚΑ
Η συμμετοχή του ΙΚΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν θα επηρεάσει τη δυνατότητά του να δίνει συντάξεις, σύμφωνα με όσα λέει ο διοικητής του ΙΚΑ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με τη φράση «το συμφέρον του ΙΚΑ είναι ταυτισμένο με τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας· έχουμε 1 δισ. ευρώ το μήνα συντάξεις να καταβάλουμε και οι εισφορές δεν αρκούν σε καμία περίπτωση», ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος εξήγησε γιατί κατά τη γνώμη του το Ταμείο θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο Ρ.Σπυρόπουλος σημείωσε ότι το μέλλον του ΙΚΑ είναι συνδεδεμένο με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του Ταμείου πρέπει να καλύπτει το Δημόσιο.
Τόνισε, δε, ότι η συμμετοχή του ΙΚΑ στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους δεν θα επηρεάσει τη δυνατότητά του να δίνει συντάξεις, καθώς το «κούρεμα» αφορά ομόλογα με ημερομηνία λήξης άνω της 10ετίας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: