Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σκληρά υπονοούμενα Ραγκούση για τη λίστα Λαγκάρντ

Η σχέση της με την κυβέρνηση Παπανδρέου


Ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης
Ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Δικαιωμένος για την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Γιάννης Ραγκούσης, αναφορικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με την «λίστα Λαγκάρντ». Λέει ότι την εποχή που έφτασε η λίστα στα χέρια του Γ.Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε μια ανεξήγητη συμπεριφορά από μέρους της κυβέρνησης που κατέληξε στην πτώση της.

«Οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών είναι ασυγχώρητες. Η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ είναι τελείως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Μία-μία οι δήθεν δικαιολογίες καταρρέουν. Η χθεσινή ενέργεια του εισαγγελέα να φέρει την υπόθεση Βουλγαράκη - Πελέκη στη Βουλή κάνει ακόμη πιο εξοργιστική για όλους εμάς την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, μας βγάζει από τα ρούχα μας, διότι στην πραγματικότητα αυτό που προκύπτει είναι ότι ανάμεσα στους άλλους, που στην πορεία θα δούμε ποιοι τελικά ήταν, προστατεύτηκε και ο κ. Βουλγαράκης και η κ. Πελέκη από έλεγχο, ο οποίος ενδεχομένως να πιστοποιούσε ότι έπρεπε να καταβάλουν φόρους» δηλώνει ο κ. Ραγκούσης σε συνέντευξη του στο TVXS.

Αναφέρει, επίσης, ότι πρόκειται για ένα «ηθικό και πολιτικό ζήτημα τεράστιας σημασίας», καθώς επίσης και ότι δεν θέλει να έχει οποιαδήποτε σχέση με τις «ακραίες, παρακμιακές καταστάσεις που ζει το ΠΑΣΟΚ υπό τη σημερινή ηγεσία του».

«Μέρα με τη μέρα, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο σε εκείνο το κομμάτι του παζλ που μου λείπει, για να δώσω απαντήσεις σε μια σειρά από ιστορικής σημασίας ερωτήματα, κατά τη γνώμη μου, που έχουν δημιουργηθεί -όχι μόνο σε μένα- γύρω από τις συνθήκες κατάληξης της κυβέρνησης Παπανδρέου.

» Διότι εκ των υστέρων μαθαίνω ότι η λίστα Λαγκάρντ ήρθε στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών ακριβώς σε μια εποχή, κατά την οποία δρομολογήθηκαν ανεξήγητες για μένα πολιτικές συμπεριφορές στο κέντρο της κυβέρνησης.

» Αυτές οι συμπεριφορές ήταν που με έκαναν τότε όχι μόνο να απομακρυνθώ από το κέντρο της κυβέρνησης, αλλά επιπλέον να μην μπορώ να εξηγήσω την κατάρρευση και τα γεγονότα που ακολούθησαν αφενός στο εσωτερικό της χώρας, αφετέρου στο επίπεδο των διεθνών της σχέσεων», προσθέτει, υπονοώντας ότι η λίστα υπήρξε ο μοχλός εκβίασης που οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου σε πτώση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: