Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο...», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνης: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε!»

Άνω - κάτω είναι από το πρωί η Κουμουνδούρου καθώς μία δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην τηλεόραση του Ant1 έχει αναστατώσει τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Είναι αυτοσκοπός να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση;», είχε αναρωτηθεί ο κ. Λαφαζάνης λίγο πριν παραδεχθεί ότι ο Συνασπισμός δεν είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης. «Τι θα γίνει, αυτό είναι το θέμα», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι «εδώ μιλάμε για την επιβίωση της χώρας, εδώ μιλάμε για ιστορικές καταστάσεις». Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».   
 
«Ο Παναγιώτης είναι τελειομανής. Γι' αυτό το είπε προφανώς. Δηλαδή θα ήθελε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τελευταίας κεραίας...», προσπάθησε να δικαιολογήσει τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.
 
Τσίπρας: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη»
Κι όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του προέδρου του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει...
 
«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη, να σώσουμε τούτο το τόπο από τη καταστροφή, από τη παρακμή, από το βούρκο της διαφθοράς, από την εξάρτηση και τη τοκογλυφία. Και είμαστε έτοιμοι, με τη στήριξη του λαού μας, να συγκρουστούμε. Να συγκρουστούμε με μεγάλα συμφέροντα και μέσα και έξω από τη χώρα. Με την εγχώρια διαπλοκή και τη διεθνή τοκογλυφία. Να αξιοποιήσουμε τη διαπραγματευτικές δυνατότητες στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που ποτέ δεν αξιοποίησαν οι παραδομένες μνημονιακές κυβερνήσεις. Και να προχωρήσουμε στη παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας», τόνισε ο κ.Τσίπρας σε ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης το βράδυ της Τετάρτης.
 
Την ίδια περίπου στιγμή που ο κ. Λαφαζάνης υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραφε στο twitter: «Η Κυβέρνηση και η πολιτική της "μπάζουν" απο παντού.O ΣΥΡΙΖΑ, με αυτοπεποίθηση και συνοχή,καλείται να γίνει ο πόλος της εναλλακτικής λύσης» και πρόσθετε: «Τα μέτρα επιταχύνουν την κυβερνητική φθορά και πλήττουν τη συνοχή της.Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να βάλει φρενο και να προτείνει την εναλλακτική λύση».
 
Ο Δ. Στρατούλης, από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε: «Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας».
νέα λεζάντα: Λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισημάνει: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη βαριά ιστορική ευθύνη...» - Μονομερή διαγραφή του χρέους αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλει ο Στρατούλης - Εικόνα... βαβέλ στην αξιωματική αντιπολίτευση   

Αποδοκιμάζει τον Π.Λαφαζάνη ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ.Τσίπρα
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει πριν από τις εκλογικές αναμετρήσεις», απάντησε ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλ.Τσίπρα σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο κόκκινο».
Με αυτό τον ξεκάθαρο τρόπο η ηγεσία του Συνασπισμού αποκιμάζει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος το πρωί της Πέμπτης δήλωσε «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε...».
 
Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα όσα είπε ο κ. Λαφαζάνης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, μοιάζουν με αυτογκόλ και δημιουργούν εσωτερικό θέμα στο Συνασπισμό. Κι αυτό σε μία στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στην τρικομματική κυβέρνηση με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά με κοινοβουλευτική πλειοψηφία μικρότερη του 50%+1 των βουλευτών, γεγονός που ο Συνασπισμός θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει επιχειρηματολογώντας ότι η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να πουλήσει δημόσια περιουσία. 
 
Την ώρα που στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «δεν έχει πλειοψηφία και δεδηλωμένη για να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις», τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται να δικαιολογηθούν για την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι είναι ανέτοιμοι να κυβερνήσουν...

Προσπάθεια του Π.Λαφαζάνη να ανασκευάσει
  
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την τοποθέτησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιχείρησε να ανασκευάσει τις πρωινές δηλώσεις του.
 
«Αυτό το οποίο αναπαράγεται είναι μία φράση μονάχα από ένα ολόκληρο απόσπασμα, όπου έκανα μια τοποθέτηση για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποτελεσματικά και με προοπτική. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και μπορεί να κυβερνήσει θετικά για τη χώρα και να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες. Καμία φορά, με έναν θα έλεγα παραμορφωτικό τρόπο, απομονώνεται μία φράση από μια ολόκληρη απάντηση που δίνει κανείς και επομένως αλλάζει όλο το νόημα», υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης στο ραδιοφωνικό σταθμό real.
 
«Αυτό που εννοούσα είναι ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και έφτασε στο 27%. Εμείς είμαστε στα πρόθυρα να κυβερνήσουμε τη χώρα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και είπα ότι να πω εγώ ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις σε όλα σε κάθε πρόβλημα και απαντήσεις στα πάντα, όχι δε θα το πω, διότι αυτό είναι υποκρισία. Εχουμε κάνει όμως μία πολύ μεγάλη προσπάθεια έχουμε κάνει επεξεργασία, είπα, έχουμε κάνει προτάσεις και διαθέτουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να γίνει αφετηρία μιας κυβερνητικής προσπάθειας για να δώσουμε απάντηση και λύση, σταδιακά, στα προβλήματα της χώρας», επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης.
 
Την πρόταση για μονομερή διαγραφή του χρέους επαναφέρει ο Στρατούλης
Αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα, για να έρθει νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ με μονομερή διαγραφή του χρέους, δήλωσε ο βουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Στρατούλης στον Σκάι.
 
«Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας», επισήμανε ο κ. Στρατούλης.


 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: