Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΑ «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» «Με τον Κουβέλη μπορώ να συνυπάρξω - Χρειάζονται αλλαγές παντού»



me-ton-koyveli-mporo-na-synyparkso-xreiazontai-allages-pantou 
Ριζικές αλλαγές στο κόμμα του ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος με συνέντευξή του στο περιοδικό«Επίκαιρα» και στέλνει σαφές μήνυμα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει. Ήδη χάνει χρόνο. Οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι συμβατικές. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα ο καθένας υποχρεούται να κάνει τις επιλογές του».

Ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει την ανάγκη να γίνουν αλλαγές καθώς και αποτίμηση της μετεκλογικής πορείας του ΠΑΣΟΚ
«Μείναμε 26 βουλευτές, χάσαμε επτά βουλευτές μέσα σε μια μέρα και στις δημοσκοπήσεις είμαστε σε ποσοστά που οδηγούν στην απαξίωση. Κι ορισμένοι γελούν από αμηχανία και κάνουν σχέδια πάνω στα συντρίμια. Αλλαγές λοιπόν, παντού, αλλά και όλα στην ώρα τους. 

Ο πρώην υπουργός ξεκαθαρίζει ότο δεν πρόκειται να δεχτεί την ανάληψη υπουργείου εάν αυτό του ζητηθεί: «Η κρίση με τις δραματικές διαστάσεις που πήρε τόσο για τη χώρα όσο και για τους πολίτες της, δεν είναι αφορμή για πολιτική πασαρέλα  και για πολιτικά ξυλοπόδαρα, αλλά ιερή αιτία για θυσίες. Η συνεισφορά μου αυτή, δε γίνεται για κυβερνητικά ανταλλάγματα. Σπεύδω λοιπόν, να πω, για μια ακόμη φορά, πως δεν θα συμμετάσχω στην κυβέρνηση. Και δεν επιτρέπω σε κανέναν, μα σε κανέναν, να διαχειρίζεται το όνομά μου».

Εκτιμά πως η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει μέλλον και «θα απονομιμοποιηθεί ραγδαία», αλλά όπως αναφέρει, ο ίδιος, μπορεί να έχει μέλλον με τον Φώτη Κουβέλη.

«Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μετατοπίζομαι από την Σοσιαλοδημοκρατία. Σε καμία. Άλλο τα μέτωπα της εθνικής και πολιτικής ευθύνης που έδωσαν τις πολυκομματικές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά και τελείως άλλο θέμα η κατάργηση των κομμάτων. Αριστερά και δεξιά υπάρχουν εδώ και διακόσια χρόνια και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο προσκήνιο, με προοπτική εκλογικής νίκης, όλες τις σκοτεινές πλευρές της Μεταπολίτευσης. Ο,τι έχασε λόγω της κρίσης ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πάει να επανέλθει στο προσκήνιο ως ΣΥΡΙΖΑ. Με τον κ. Κουβέλη προφανώς και θα μπορούσα να συνυπάρξω στην ίδια κομματική ή εκλογική στέγη. ’Άλλωστε, οι συνεργασίες στον χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης μπορούν να δώσουν νέες πλειοψηφίες. Μην ξεχνάτε πως η Κεντροαριστερά στις χειρότερες συνθήκες, στις πρόσφατες εκλογές άγγιξε το 20%!».http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: