Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

O Σαμαράς έχει χάσει το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας (BINTEO)...





Έλλειψη διαπραγματευτικής ικανότητας χρέωσε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του για τη χθεσινή άκαρπη συνεδρίαση του Eurogroup, συμπληρώνοντας πως ο Πρωθυπουργός «κατώτερος των περιστάσεων, την ώρα των ... μεγάλων συγκρούσεων, μιλά για τεχνικές δυσκολίες».

Όπως είπε, ο Αντώνης Σαμαράς αρνείται πεισματικά να αξιοποιήσει τις μεγάλες διαπραγματευτικές δυνατότητες που δίνει η διαφωνία μεταξύ των δανειστών.

«Η Ελλάδα βυθίζεται και οι εταίροι κερδίζουν χρόνο για να συγκροτηθούν», σημείωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό πως «έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της κυρίας Μέρκελ, η οποία δεν μπορεί να ομολογήσει ότι έκανε λάθος, ότι φταίει για την επερχόμενη ύφεση».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «σωτηρία δεν μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση υποταγμένη, αλλά μια κυβέρνηση με αυτοπεποίθηση και με νωπή λαϊκή εντολή».

Τέλος επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι λύση στο ελληνικό πρόβλημα δεν μπορεί να υπάρξει όσο εφαρμόζεται η άγρια λιτότητα και έθεσε ως προϋποθέσεις για διαπραγμάτευση την ακύρωση του μνημονίου, τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, το πάγωμα της αποπληρωμής του και την υιοθέτηση ρήτρας ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: