Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

35 παράνομες βίλες- ξενοδοχεία στο Πήλιο «λειτουργούν παρασιτικά»!...



ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟΔΟΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ...
Τριάντα –πέντε βίλες στο Πήλιο λειτουργούν παράνομα ως τουριστικά καταλύματα, από Γερμανούς και Άγγλους ιδιοκτήτες που κερδίζουν χιλιάδες ευρώ κάθε εβδομάδα σε βάρος της νόμιμης ξενοδοχίας!
Το όργιο...
παραξενοδοχίας στο Πήλιο, αποκαλύφθηκε στη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Ξενία Βόλου, με τη διοίκηση να διαμηνύει ότι θα φθάσει μέχρι Εισαγγελέα.
Αντιμέτωποι με το φαινόμενο
της παραξενοδοχίας που έρχεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στη νόμιμη ξενοδοχία, βρίσκονται ξενοδόχοι του Πηλίου, που προβλέπουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι «μαύρα» από πλευράς, κίνησης και τζίρων. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της τοπικής ένωσης, Ανδρέα Διακοδημήτρη, στο Πήλιο λειτουργούν παράνομα ως τουριστικά καταλύματα 35 βίλες. Πρόκειται για βίλες που βρίσκονται στο ανατολικό και ορεινό Πήλιο, ιδιοκτησίας στην πλειοψηφία τους Γερμανών και Άγγλων υπηκόων, οι οποίοι τις νοικιάζουν σε τουρίστες –σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων κατά μέσο όρο- προς 2.000 ευρώ την εβδομάδα. Κι όμως δεν διαθέτουν ούτε άδεια λειτουργίας, ούτε άδεια από την Πυροσβεστική, ούτε πινακίδες, ούτε καταβάλλουν ΦΠΑ για τα χρήματα που εισπράττουν. «Λειτουργούν παρασιτικά», δήλωσε ο κ. Διακοδημήτρης. Η πληροφορία που ήρθε σε γνώση της Ένωσης, δεν έμεινε ανεκμετάλλευτη. Τα ίδια τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, φρόντισαν να εντοπίσουν τα παράνομα καταλύματα μέσω διαδικτύου, να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας τους, να τα φωτογραφήσουν και να καταγγείλουν το όργιο παραξενοδοχίας στο ΣΔΟΕ και τον ΕΟΤ.

«Δυστυχώς μόνο σε δύο περιπτώσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα και το θέμα δεν μπόρεσε να πάει παραπέρα, απουσία νομοθετικού πλαισίου!», τόνισε με αγανάκτηση ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Κώστας Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα θα φθάσει στον Εισαγγελέα.

ΟYΤΕ ΜΙΑ ΚΡAΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤEΣ

Την ίδια ώρα, «μαύρα» προβλέπονται τα φετινά Χριστούγεννα για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας.

Ούτε μία κράτηση δεν υπάρχει για την εορταστική περίοδο στα ξενοδοχεία της περιοχής, σύμφωνα με το Β' αντιπρόεδρο της Ένωσης, Αντώνη Ζύμαρη.

Όπως επισήμανε, προς το παρόν τα λιγοστά τηλεφωνήματα που γίνονται στα ξενοδοχεία για τις ημέρες των γιορτών, αποτελούν έρευνα αγοράς από τους τουρίστες. Το Πήλιο και ο Βόλος έχουν απέναντί τους ελκυστικά πακέτα προσφορών από

ξενοδοχεία χειμερινών τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ενώ την ίδια ώρα, ο νομός δεν διαθέτει ούτε έναν γιορτινό πόλο έλξης. «Το χωριό του Αϊ Βασίλη στην παραλία που θα μπορούσε να γίνει πόλος έλξης επισκεπτών μέσα στις γιορτές, «θάφθηκε» στη γραφειοκρατία», διαπίστωσε με θλίψη ο κ. Ζύμαρης.

ΠΩΛΟYΝ ΚAΤΩ ΤΟΥ ΚOΣΤΟΥΣ

Έχοντας ως δεδομένο την ακινητοποίηση της τουριστικής αγοράς, ξενοδόχοι του Πηλίου, έχουν φθάσει σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη να πωλούν κάτω του κόστους. Μέσα στο 2012 οι διανυκτερεύσεις τουριστών από άλλες χώρες μειώθηκαν κατά 15%, ενώ η εγχώρια τουριστική κίνηση σημείωσε πτώση 30%. «Η μείωση όμως της κίνησης, δεν δικαιολογεί να πουλάμε διανυκτερεύσεις που δεν ανταποκρίνονται καν στην κάλυψη βασικών εξόδων. Πρέπει να μπουν κόκκινες γραμμές και η τιμολογιακή πολιτική να είναι ενιαία και σταθερή.

Δεν μπορούμε να βάζουμε σε υποθήκη το αύριο της ξενοδοχίας στο Πήλιο», σημείωσε ο κ. Ζύμαρης εστιάζοντας στην προβολή των συγκριτικών φυσικών πλεονεκτημάτων του Πηλίου για την

προσέλκυση επισκεπτών αλλά και στο ελληνικό πρωινό, ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου αναδεικνύεται ο γαστρονομικός πλούτος της Μαγνησίας ως στοιχείο της τουριστικής της ταυτότητας.

ΣΤOΧΟΣ ΤΑ ΒΑΛΚAΝΙΑ

Φως στο τούνελ για την επόμενη τουριστική περίοδο, οι ξενοδόχοι βλέπουν προς την κατεύθυνση των Βαλκανίων. «Η Μαγνησία πρέπει να επαναπροσδιορίσει το τουριστικό προϊόν και τις αγορές στόχου. Στα δύο αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου θα πρέπει να ενισχυθούν νέες πρωτοβουλίες αεροπορικών εταιριών και tour operators, που θα προσθέσουν επιβατική τουριστική κίνηση. Η βαλκανική αγορά των κρατών


που τη συνθέτουν θα πρέπει να αποτελέσει τον άμεσο επόμενο στόχο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχει δημιουργήσει ακόμη και στην υψηλή περίοδο η ελληνική αγορά», υπογράμμισε από το βήμα της συνέλευσης, ο πρόεδρος των ξενοδόχων, Κώστας Λεβέντης.
Εφ. Ελευθερία ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: