Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σκληραίνει η κόντρα Απεργούν την Τρίτη οι φαρμακοποιοί, ενάντια στην απευλευθέρωση του ωραρίου


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα φαρμακεία στην Αθήνα και τον Πειραιά, αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργείου Υγείας για απελευθέρωση της αγοράς των φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, εξαπέλυσε βολές εναντίον της συνδικαλιστικής ηγεσίας του κλάδου των φαρμακοποιών, και συγκεκριμένα της απόφασης του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού, θα καθιερωθούν οι ατομικές συμβάσεις των φαρμακοποιών και θα αποκλεισθούν οι μεσάζοντες φαρμακευτικοί σύλλογοι.

Επιπλέον, θα ισχύσει -με αντίστοιχη διάταξη που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή- το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και θα καταργηθεί πλήρως το καθεστώς της εφημερίας και της διανυκτέρευσης.

Ακόμα, θα αφαιρεθεί από τους φαρμακευτικούς συλλόγους το δικαίωμα επιβολής προστίμων σε όσους υιοθετούν ελεύθερο ωράριο, ενώ θα γίνει κατάργηση των προστίμων που έχουν επιβληθεί έως σήμερα, καθώς και επιστροφή των καταβληθέντων χρηματικών ποσών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τετάρτη, ώστε να αποφασίσει για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τη στιγμή που ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, κάνει λόγο για 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: