Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ δέκα Μητροπολίτες!



sta-dixtya-toy-sdoe-deka-mitropolites 
Τουλάχιστον δέκα Μητροπολίτες εξετάζονται από τη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος για καταθέσεις μαμούθ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα το Έθνος της Κυριακής, οι οποίοι φέρεται να κατέχουν συνολικά πάνω από 1 εκατ. ευρώ. 

Οι «Ράμπο» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανοίγουν για τα καλά τον εκκλησιαστικό «φάκελο» εξετάζοντας, μεταξύ άλλων, πλήθος στοιχείων, που περιήλθαν σε γνώση τους μέσω καταγγελιών. 

Το δημοσίευμα αναφέρει επί παραδείγματι την περίπτωση του Μητροπολίτη Νικαίας, ο οποίος ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εαν ευσταθούν οι καταγγελίες που τον φέρουν να είναι υπεύθυνος για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολης του.

Σύμφωνα με το Έθνος το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για το Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη) και ήδη ελέγχεται αφού είναι στην λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.

Μάλιστα, οι ελεγκτές εξετάζουν αν ο Μητροπολιτης Αλέξιος και μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν και με ποιόν τρόπο ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος αλλά και αν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης.

Υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις του Μητροπολίτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ αναμένεται να ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμα και προσώπων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος. Η οικογένεια φέρεται να έχει τουλάχιστον 8 ακινητα και μενει να διαπιστωθεί εαν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Εκτός από τα ακίνητα των συγγενών ο ίδιος ο Μητροπολίτης φέρεται να κατέχει:
- ένα ακίνητο στην λεωφόρο Λαμπράκη στον Πειραιά
- τρία ακίνητα στην ακτή Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή
- ένα ακίνητο στην Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά

Ο Μητροπολίτης έχει ως κύρια κατοικία ένα ακίνητο στην Ακτή Θεμιστοκλέους πάνω από τα Μακρά Τείχη στην Πειραϊκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: