Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Συγκεντρώθηκαν 30 υπογραφές Κάλπες για Παπανδρέου και Παπαδήμο, με τις υπογραφές ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Με μία σύντομη ανακοίνωση, η Χρυσή Αυγή γνωστοποίησε ότι συνυπογράφει την πρόταση που κατέθεσαν νωρίτερα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) του Πάνου Καμμένου για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τους πρώην πρωθυπουργούς Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμο, καθώς και για τους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

«Ενώ ο Σαμαράς καλύπτει τον Βενιζέλο και ο Τσίπρας τον Παπανδρέου, η Χρυσή Αυγή απαιτεί την παραπομπή τους σε προανακριτική και συνυπογράφει την πρόταση των ΑΝΕΛ για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Παπαδήμο. Πολιτική κάθαρση τώρα!» αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

Την πρόταση έχει δηλώσει ότι θα υπογράψει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. Κατ' αυτόν τον τρόπο, η πρόταση αναμένεται να συγκεντρώσει τις απαραίτητες 30 υπογραφές βουλευτών, τις οποίες απαιτεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, προκειμένου να τεθεί σε ψηφοφορία.

Έτσι, κατά την ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα θα στηθούν τέσσερις κάλπες -όσες και τα πρόσωπα που αναφέρονται στις τρεις προτάσεις που έχουν κατατεθεί, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.

Για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή τουλάχιστον 151 ψήφοι.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: