Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Νέος κύκλος ανακρίσεων Αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία για την υπόθεση των εξοπλιστικών


Σύστημα TOR M1
Σύστημα TOR M1  

Αθήνα
Με αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελβετικές Αρχές για το άνοιγμα συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού, ξεκινά ο νέος κύκλος των ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στα υποβρύχια και τα TOR M1.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, Γ.Μαλλής και Ι.Σταθόπουλος, με αίτημά τους στην Ελβετία ζητούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, μέσω του οποίου φαίνεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά που σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων.

Ανάλογη προσπάθεια για το συγκεκριμένο λογαριασμό είχε γίνει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτή η αποστολή των επίμαχων στοιχείων από τις ελβετικές αρχές.

Η ανακριτική έρευνα αναζητά το πρόσωπο, πραγματικό δικαιούχο εταιρείας από λογαριασμό της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, γνωστή ήδη στις Αρχές, αναφέρεται στο πόρισμα που αφορά την υπόθεση της νομιμοποίησης χρημάτων του Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες ο ρόλος των οποίων αποσαφηνίζεται.

Η επίμαχη εταιρεία φαίνεται να εξέδωσε -σε διαταγή της- τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θα καλέσουν το προσεχές διάστημα μάρτυρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές οι οποίες συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: