Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ορκίζεται το Σάββατο Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης αρμόδιος υφυπουργός για το ΕΣΠΑ


Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης
Ο Κυριάκος Βιρβιδάκης  

Αθήνα
Υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ ορίζει τον Κυριάκο Βιρβιδάκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.

Ο βουλευτής Χανίων θα ορκιστεί το Σάββατο (στις 12 το μεσημέρι) και το χαρτοφυλάκιό του θα υπάγεται στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τον κ. Χατζηδάκη.

Τη δημιουργία νέου υφυπουργείου και την τοποθέτηση του Κυριάκου Βιρβιδάκη ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου την Παρασκευή.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα στη διαχείριση των κονδυλίων και επισήμανε ότι «τα χρήματα πρέπει να πάνε εκεί που θα πιάσουν τόπο, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και να μην υπάρξει κατακερματισμός σε μικρά έργα».

Αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της ανεργίας λέγοντας ότι «έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπισή της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Σημείωσε πάντως ότι η πολιτική του μέχρι τώρα απέδωσε, ότι εξασφαλίστηκε η παραμονή της χώρας στο ευρώ και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του είπε ότι «θέλω να έλθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας και ποιες λύσεις προτείνετε».

Για τον λόγο αυτόν ανακοίνωσε κύκλο συναντήσεων με τους υπουργούς του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ξεκινά την Τετάρτη στις 10πμ με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στις 12μμ με του υπουργείου Γεωργίας, στις 5μμ του υπουργείου Περιβάλλοντος και στις 7 μμ του υπουργείου Υγείας.

Την Πέμπτη στις 10πμ θα δει την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη 1μμ του υπουργείου Εργασίας.

Την Παρασκευή στις 10 το πρωί θα δει την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, στις 12μμ του υπουργείου Εσωτερικών, στις 5μμ του υπουργείου Δικαιοσύνης και στις 7μμ του υπουργείου Παιδείας.

Το Σάββατο στις 10 πμ θα δει την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, στις 12 μμ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στις 2 μμ του υπουργείου Οικονομικών.

Ποιος είναι ο Κυριάκος Βιρβιδάκης

Τον Νοέμβριο του 1989 και τον Απρίλιο του 1990 εκλέχθηκε βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιανουάριο του 1991 απώλεσε την βουλευτική ιδιότητα λόγω ένστασης συνυποψηφίου του. Ήταν πρώτος επιλαχών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 1993, 1996 και 2000. Επανεξελέγη βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1986 έως το 1989 και από το 1991 έως το 1994 και είναι μέλος ξανά από το 2001 μέχρι σήμερα της Κεντρικής Επιτροπής και στην συνέχεια της Πολιτικής Επιτροπής.

Το 1989 διετέλεσε γενικός γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Τζανετάκη.

Από τον Φεβρουάριο του 1991 έως τον Σεπτέμβριο του 1993 διετέλεσε, εκ νέου, γενικός γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι την εκλογή του τον Μάιο του 2012 ήταν αναπληρωτής γραμματέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Εξελέγη δήμαρχος Χανίων τον Οκτώβριο του 2002 και τον Ιανουάριο του 2003 μέλος (πλειοψηφείσας σύμβουλος) της διοικούσας επιτροπής της ΤΕΔΚ Χανίων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: