Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Αποκλεισμοί δρόμων Ναυαγεί η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό


Από κινητοποίηση των αγροτών της Αργολίδας
Από κινητοποίηση των αγροτών της Αργολίδας   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Δεν θα πραγματοποιηθεί, κατά τα φαινόμενα, η συνάντηση που επιδίωκαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

Όπως δήλωσε στο Βήμα ο αγροτοσυνδικαλιστής του θεσσαλικού κάμπου Βαγγέλης Μπούτας, «ενημερωθήκαμε από το γραφείο του πρωθυπουργού ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μας δεχθεί διότι τα οικονομικά ζητήματα εξαντλήθηκαν. Όσο για τα θεσμικά, μας παρέπεμψαν στα αρμόδια υπουργεία».

Οι αγρότες προχώρησαν τη Δευτέρα σε αποκλεισμούς εθνικών δρόμων για μια ώρα το μεσημέρι, στα περισσότερα μπλόκα, μετά την απόφαση που έλαβαν στην πανελλαδική συνεδρίασή τους την Κυριακή.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δεν κατάφεραν να κλείσουν την ΠΑΘΕ, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν την έξοδο των περισσότερων στην εθνική οδό.

Ορισμένοι που μπόρεσαν να βγουν στο οδόστρωμα τη εθνικής, περιορίστηκαν από τους αστυνομικούς στο πλάι του δρόμου και παρά τις «διαβουλεύσεις» με την αστυνομία δεν τους επιτράπηκε να κλείσουν τον δρόμο.

Κλειστή έμεινε για μια ώρα η Νέα Εθνική Οδός Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας και στην θέση Κουρλαμπά, από αγρότες της Αχαΐας. Στο Αγρίνιο, μικρός αριθμός μελών της ΠΑΣΥ και του ΠΑΜΕ έκλεισε τον κόμβο του Αγίου Δημητρίου. Οι Σερραίοι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό της Προμαχώνα - Θεσσαλονίκης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αποφάσεις των αγροτών, διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει την ομηρεία της κοινωνίας» και χαρακτηρίζει «πολιτικές» τις κινητοποιήσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι «καμία άλλη κοινωνική τάξη, αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δει, ας το πω, ελάφρυνση στα πλαίσια της προσαρμογής» και ότι «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι απεργίες έχουν συγκεκριμένο κόστος και η παρακώλυση των συγκοινωνιών έχει συγκεκριμένο κόστος».

Από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, τάχθηκε υπέρ των αιτημάτων των αγροτών λέγοντας: «Οι αγρότες έχουν ένα πάρα πολύ απλό αίτημα, να δουν τον πρωθυπουργό. Θέλουν να καλλιεργήσουν, θέλουν να παράξουν, αυτό λένε. Και αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται έως και τους απαγορεύεται».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: