Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Παράταση ζωής για την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων



Αθήνα
Παράταση ζωής πήρε η πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, και νυν ELFE - Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά, η διοίκηση της οποίας κατέθεσε στη ΔΕΠΑ συμβιβαστική πρόταση για την αποπληρωμή των οφειλών της ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η ΔΕΠΑ έχει μειώσει κατά 95% την τροφοδοσία της σε φυσικό αέριο, λόγω των χρεών της εταιρείας απέναντί της, με αποτέλεσμα η βιομηχανία λιπασμάτων να υπολειτουργεί.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα, Δευτέρα, υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου με συμμετοχή εκπροσώπων από τη διοίκηση της ELFE, της ΔΕΠΑ, του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς και βουλευτών του νομού Καβάλας όπου βρίσκεται και το εργοστάσιο της βιομηχανίας, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε η πρόταση διακανονισμού των χρεών της εταιρείας προς τη ΔΕΠΑ να τεθεί προς έγκριση από τη γενική συνέλευση της τελευταίας.

Μέχρι τότε η ΔΕΠΑ δεν θα διακόψει εντελώς την παροχή φυσικού αερίου προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με τη συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε στη σύσκεψη η ELFE, προβλέπεται η αποπληρωμή για τις παλαιότερες οφειλές της προς τη ΔΕΠΑ ύψους 55 εκατ. ευρώ (μέχρι και 30/9/2012) να γίνει σε έξι χρόνια, καταβάλλοντας 9 εκατ. ευρώ ετησίως.

Προκειμένου να δεχτεί η ΔΕΠΑ την πρόταση ζητά από την ELFE να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 20 εκατ. ευρώ μέσα στο 2013, καθώς επίσης -εφόσον φυσικά υπάρξει συμφωνία- να εξοφλεί από εδώ και πέρα άμεσα το φυσικό αέριο που θα αγοράζει.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: