Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Έπαινος στην υπάλληλο που αποκάλυψε την απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας...


Βραβείο πρόκειται να απονεμηθεί στη γυναίκα που αποκάλυψε τη μεγάλη κομπίνα στο ΙΚΑ Καλλιθέας. Πόσο μας είχε κοστίσει η δράση της συμμορίας...
Την απονομή επαίνου στην υπάλληλο του ΙΚΑ που αποκάλυψε τον περασμένο Μάρτιο, την απάτη ύψους 12.000.000 ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, προτείνει ο...
γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, η κα Γαυγιωτάκη Μαρία, υπεύθυνη του Ολοκληρωμένοι Πληροφοριακού Συστήματος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης (ΙΚΑ), με δική της πρωτοβουλία, επιδεικνύοντας ζήλο και διάθεση πέραν των ορίων του υπηρεσιακού της καθήκοντος, αποκάλυψε απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας, ύψους τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ. Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την κ. Γαυγιωτάκη προς απονομή επαίνου, σύμφωνα με το άρθρο 61 του ν. 3528/2007.

Οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων. Οι υπάλληλοι έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας παράλληλα μίζα της τάξης του 80%.

Η έρευνα έγινε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών οι οποίοι σε συνεννόηση με ιδιώτες ζητούσαν από το ΙΚΑ χιλιάδες για νοσηλείες που δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα υπήρξαν και χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε αποθήκη 960.000 ευρώ, μέσα σε κουτιά από πάμπερς, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

Το ΙΚΑ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων σε περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι.

Το Σάββατο προκάλεσε αίσθηση δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος", σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες φορολογούμενοι, λόγω της κωλυσιεργίας του κράτους εξακολουθούν να πληρώνουν τους μισθούς τριών μελών της συμμορίας!...
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: