Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τη στήριξη του Παρισιού επιδιώκει η Ελλάδα Στην Αθήνα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ


Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Γάλλου προέδρου στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Γάλλου προέδρου στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»  (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Υπό καταρρακτώδη βροχή υποδέχτηκε στις 11:30 το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Αμέσως μετά ο κ. Ολάντ μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γάλλος πρόεδρος θα παραμείνει στην Αθήνα για λίγες ώρες.

Παρακολουθήστε την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου από το δικτυακό τόπο του Πρωθυπουργικού Γραφείου:

http://www.primeminister.gov.gr/2013/02/19/9956

Ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών Σαμαρά-Ολάντ αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, οι επιπτώσεις του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην παρατεταμένη ύφεση και κυρίως οι πολιτικές για την ανάπτυξη.

Επιπλέον, οι δύο πολιτικοί θα συζητήσουν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και τις επενδύσεις από γαλλικές εταιρίες αλλά και την συμμετοχή τους στις αποκρατικοποιήσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Η ενέργεια και οι υδάτινοι πόροι αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι μέσα στους τομείς ενδιαφέροντος των γαλλικών εταιρειών. Ο κ. Ολάντ θα θέσει, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της αγοράς γαλλικών φρεγατών FREMM από την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι καταρχήν αρνητική υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα βρεθεί τρόπος να μεταφερθούν οι πληρωμές στο μέλλον αφού η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν αντέχει τώρα τέτοιες κινήσεις.


Συναντήσεις Ολάντ

Εκτός από τον πρωθυπουργό, ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στο γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο θα παρακαθήσουν και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ.Βενιζέλος και Αντ.Σαμαράς.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από ομάδα 120 επιχειρηματιών οι οποίοι ήδη δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Μαζί με τον πρωθυπουργό θα συμμετάσχει σε κοινή συνεδρίαση Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών.

Πέραν των δύο ηγετών, στη συνάντηση θα εκφωνήσουν ομιλίες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ.Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ για τις Διεθνείς Δράσεις Θ.Λαβίδας, ενώ αναμένεται να υπάρξει και διάλογος με τους επιχειρηματίες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: