Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 49% ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Άδειασμα σε Στυλιανίδη: «Δεν θα διαλύσουμε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ»



adeiasma-se-stylianidi-den-tha-dialusoyme-panepistimia-kai-tei 
Ενδοκυβερνητικές τριβές φαίνεται πως δημιουργεί η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη για ίδρυση μικτών πανεπιστημίων. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης πρότεινε να μετοχοποιηθεί το 49% της αξίας των ελληνικών Ιδρυμάτων να διατεθεί σε επιχειρηματίες ή εφοπλιστές που θέλουν να επενδύσουν στην Παιδεία.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας απέρριψαν την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών και υπενθύμιζαν δήλωση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου:

«Εργαζόμαστε με στόχο την προάσπιση και την αναβάθμιση της δημόσιας, δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παθογένειες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τις οποίες ευθύνεται διαχρονικά η Πολιτεία, πρέπει να θεραπευτούν και όχι να αποτελέσουν άλλοθι για την διάλυση των δημοσίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

«Άλλωστε, όταν και εάν τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, και όχι της "μετοχοποίησης" των δημοσίων πανεπιστημίων, τα οποία πρέπει να συνεχίσουν εσαεί να πληρούν το σκοπό τους, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία», τόνιζαν οι ίδιες πηγές.
Πάντως, κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξέφραζαν την απορία τους για την άκαιρη παρέμβαση του κ. Στυλιανίδη και μάλιστα για ένα ζήτημα που δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του.
- See more at: http://newpost.gr/post/195426/adeiasma-se-stylianidi-den-tha-dialusoyme-panepistimia-kai-tei/#sthash.N0w1TB3m.dpuf
http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: