Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ (LIVE) Kοινή «κάθοδο» στις εκλογές με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρότεινε ο Βενιζέλος



Koini-kathodo-stis-ekloges-me-tis-dynameis-tis-kentroaristeras-proteine-o-venizelos 
Με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ξεκίνησαν οι εργασίες του 9ου συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου και ξένων αντιπροσωπειών. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε, μεταξύ άλλων, όχι απλή συστράτευση με την Κεντροαριστερά αλλά κοινή κάθοδο στις εκλογές.

«Το συνέδριο δεν είναι κομματικό, αλλά εθνικό πολιτικό γεγονός. Πρωτίστως απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος κατά την έναρξη της ομιλίας του. 

«Η μεταπολίτευση είναι η καλύτερη περίοδος του ελληνισμού», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως επικράτησε η εντύπωση πως υπάρχουν μόνο κεκτημένα».

«Είμαστε περήφανοι για τις θεσμικές, κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις της περιόδου αυτής», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

H συγκρότηση της ζώνης του ευρώ έγινε χωρίς να έχουν λυθεί βασικά ζητήματα, όπως η χρηματοδότηση ενός ευρωπαϊκού μοντέλου ανάπτυξης», τόνισε και αναφερόμενος στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ σημείωσε:

«Φτάσαμε έτσι σε ένα έλλειμμα. Γίναμε μια χώρα που εισάγει με δανεικά με έλλειψη στρατηγικής».

«Η κοινωνία με ευθύνη των πολιτικών εμφανίστηκε ως μια κοινωνία σε άγνοια κινδύνου», συμπλήρωσε.

«Το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να σηκώσει δυσανάλογα το μερίδιο της ευθύνης», είπε και αναρωτήθηκε ποιοι έφεραν το ΔΝΤ στην καρδιά της ευρωζώνης, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στη Γερμανία για την αμηχανία που προκλήθηκε.

«Έπρεπε να κινηθούμε πιο αποφασιστικά», τόνισε.

«Eίναι υποχρέωσή μου να χαιρετίσω τα μέλη της ΚΟ της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που σήκωσαν στους ώμους τους την ευθύνη των πολιτικών αποφάσεων», είπε ο κ. Βενιζέλος και απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό, επανέλαβε όπως είπε μια αλήθεια.

«Το δίλημμα ήταν πάντα ανάμεσα σε μια κακή και καταστροφική λύση», όπως υποστήριξε καθώς το «περιθώριο είναι δραματικά στενό ακόμα και σήμερα».

«Το ΠΑΣΟΚ μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας»

O κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου, λέγοντας ότι σχηματίστηκε τελικά μια κυβέρνηση με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κατηγόρησε για ακραίες συμπεριφορές ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

«Το ΠΑΣΟΚ μίλησε με την γλώσσα της αλήθειας. Η κοινωνία ζητούσε με έμφαση την αλήθεια και είπαμε τη δική μας αλήθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ τόνισε: «Ακούω πολλούς που μας αποκαλούν "δεκανίκι". Ναι το ΠΑΣΟΚ είναι συνιστώσα ευθύνης για να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε πολιτικά αλλά δεν ταυτιζόμασετ αξιακά», είπε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ. «Έχουμε πολλές δυσκολίες στη λειτουργία της Βουλής», σημείωσε.

«Εμείς δεν προτείνουμε απλή συστράτευση με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς αλλά κοινή κάθοδο στις εκλογές», ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως υπάρχει πλήρη διαφωνία με την ηγεσία και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν στο σπίτι τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Επικαιροποίηση της συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως υπάρχει ανάγκη για επικαιροποίηση της συμφωνία της τρικομματικής κυβέρνησης.

1. Μια εσωτερική απόφαση της κυβέρνησης που θα είναι μήνυμα στους εταίρους. Όχι νέα μέτρα.
2. Ένα πραγματικά αξιόπιστο εθνικό φορολογικό σύστημα που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη.
3. Μέτρα κοινωνικής συνοχής που θα γίνουν εκτός διαπραγμάτευσης για την ανεργία, για τις ευπαθείς ομάδες και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
4. Ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
5. Καθαροί και λειτουργικοί κανόνες για το νομοθετικό έργο και τη Βουλή.

Προσωπικός απολογισμός του κ. Βενιζέλου

«Στρατεύτηκα στο ΠΑΣΟΚ το 1989 όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η προσπάθεια διάλυσης του κόμματος. Το 2012 ανέλαβα βάρη αφανή και δέχθηκα γελοίες και αθέμιτες επιθέσεις», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Κάποιοι μίλησαν για ηχηρές απουσίες. Όποιοι τιμήθηκαν από την παράταξη και κάνουν τώρα πλάγια βήματα εξόδου, βρίσκονται τώρα στην κρίση της κοινωνίας».

«Το δικό μου προσκλητήριο τους αφορά όλους, όλα τα μέλη ανεξαιρέτως», είπε.

http://newpost.gr/post/195314/Koini-kathodo-stis-ekloges-me-tis-dynameis-tis-kentroaristeras-proteine-o-venizelos/

Δεν υπάρχουν σχόλια: