Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

«Ευθύνεται για τα λεφτά που έφυγαν» Στο στόχαστρο της κυπριακής κυβέρνησης ο κεντρικός τραπεζίτης


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Λευκωσία, Κύπρος
Βαριά τα σύννεφα πάνω από τη σχέση της κυπριακής κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη Πανίκο Δημητριάδη, την ώρα που έχει ανοίξει η συζήτηση περί ευθυνών για την κρίση.
Την ύπαρξη προβλήματος στις σχέσεις του προέδρου της Κύπρου Ν.Αναστασιάδη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στο Mega.
Ο κ. Χάσικος απέδωσε ευθύνες στον Π.Δημητριάδη εάν όντως «πέταξαν» καταθέσεις από τις κυπριακές τράπεζες από τις 15 Μαρτίου που παραμένουν κλειστές.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου σημειώσε, πάντως, ότι παρά τα προβλήματα πρέπει να συνεργαστεί η κυβέρνηση με τον κεντρικό τραπεζίτη για να ανοίξουν οι τράπεζες.
Ο Πανίκος Δημητριάδης έχει βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες για τους χειρισμούς του, εν μέσω της κρίσης στην Κύπρο.

Αναφορά στο θέμα του κ. Δημητριάδη έγινε και στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρ.Στυλιανίδη χθες, Τρίτη.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι «οι θεσμοί, ιδιαίτερα σε τόσο δύσκολες ώρες, πρέπει να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο που έχουν σχέση με το κοινό καλό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σαφής και συγκεκριμένος σε ό,τι αφορά τις ξεχωριστές αρμοδιότητες».
Την ίδια ώρα, έξω από την κεντρική τράπεζα της Κύπρου είχαν συγκεντρωθεί υπάλληλοι της Τράπεζας Κύπρου, ζητώντας την παραίτηση του κ. Δημητριάδη και την ανάκληση της διαδικασίας εξυγίανσης της τράπεζας.
Τη δέσμευση της κυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους της πρωτοφανούς για την Κύπρο οικονομικής τραγωδίας, επαναβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Στυλιανίδης.

Για το θέμα αυτό, ανέφερε, ίσως να ληφθούν αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: