Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Τι θα πουν στον ανακριτή Γιάννος, Βουλγαράκης και Δούκας...



Από τα υπομνήματα και τις εξηγήσεις στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, ενώπιον του ανακριτή, θα βρεθούν τελικά ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο Πέτρος Δούκας και ο Γιώργος Βουλγαράκης, που κατηγορούνται για...ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Ενόψει του «ραντεβού» τους με τη Δικαιοσύνη, πάντως, οι πρώην υπουργοί δεν φαίνεται να ανησυχούν, αφού θεωρούν ότι θα καταφέρουν να πείσουν για την αθωότητά τους.

Σε βαθμό κακουργήματος διώκεται μόνο ο Π. Δούκας, καθώς ελέγχεται για το πόθεν έσχες του 2010 και στο μεταξύ ο νόμος έχει αλλάξει προς το αυστηρότερο.

Οι εξηγήσεις του δεν κρίθηκαν επαρκείς, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ακατανόητη την απόφαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής να στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Παρόλα αυτά δηλώνει ότι ορθώς ερευνά το θέμα και περιμένει με εμπιστοσύνη την κρίση της.

Τη δικαστική οδό παίρνει και η υπόθεση με τα πόθεν έσχες του Γ. Παπαντωνίου, ο οποίος διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος γιατί δεν δήλωσε την κατάθεση ποσού 2,2 εκατ. δολαρίων της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου στην ελβετική τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε από τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει η Real News, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν όφειλε να δηλώσει την κατάθεση της συζύγου του στην HSBC επειδή αφορούσε άλλη οικογένεια και στη δήλωση πόθεν έσχες δεν απαιτείται, όπως λέει, να αναφέρονται χρήματα τρίτων. Επικαλείται άλλωστε και την ιστορία της μητέρας του, η οποία ήταν πολύ εύπορη, ωστόσο ο ίδιος δεν δήλωνε τους τραπεζικούς της λογαριασμούς, καθώς τότε μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες τον είχε ενημερώσει ότι δεν είχε τέτοια υποχρέωση.

Σε βαθμό πλημμελήματος διώκεται και ο Γ. Βουλγαράκης καθώς εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ η σύζυγός του, με ποσό ύψους 117.000 ευρώ που δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του πρώην υπουργού το 2007. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός φέρεται να ανήκει σε offshore εταιρεία στην οποία εκείνη ήταν συνδικαιούχος.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό ο οποίος όμως δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: