Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ζήτησε άμεσα εκλογές Φάρσα η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, λέει ο Αλ.Τσίπρας


Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε εκδήλωση στη Νίκαια για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς
Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε εκδήλωση στη Νίκαια για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα:
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι παριστάνει ότι διαπραγματεύεται με την τρόικα ενώ επί της ουσίας έχει συμφωνήσει μαζί της σε όλα. Ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε εκδήλωση στη Νίκαια για τα 69 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς.

«Αν δεν είναι τώρα η ώρα της κοινής δράσης πότε είναι;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας απευθύνοντας την έκκληση για κοινή δράση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τροπή που παίρνει η οικονομική κατάσταση της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή θα τελειώσουμε με το Μνημόνιο ή θα μας τελειώσει».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας είπε ο κ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για επαναφορά των κατώτατων μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα, καθώς όπως τόνισε τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία προϋπόθεση για να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας.

Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι με την θεωρία των δύο άκρων «ξεπλένει τους φασίστες», τονίζοντας την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών, την πολιτική για την ιθαγένεια και την παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων για τους μετανάστες.

«Έχει πίσω του μια ακροδεξιά ομάδα και χτίζει de facto ένα μέτωπο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή, αξιοποιώντας την δική της ατζέντα. Πίσω του ακολουθούν 'δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι' το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στη Βενεζουέλα για την κηδεία του Ούγκο Τσάβες κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην μεγάλη λαϊκή συμμετοχή, στο γεγονός ότι παρά την άποψη πολλών δυτικών ότι ήταν δικτάτορας, ο Τσάβες κέρδισε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις υπογραμμίζοντας ότι χωρίς λαϊκή συμμετοχή και στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν θα μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η χώρα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: