Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης στο NEWS 247: Βεβήλωσαν τον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου

Τι καταγγέλλει ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο τάφος του Ανδρέα Παπανδρέου - Άγνωστοι απέσπασαν τη φωτογραφία του (Pics)
Σε πλήρη εγκατάλειψη βρίσκεται ο τάφος του Ανδρέα Παπανδρέου στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Το NEWS 247 επικοινώνησε με τον Αρχιμανδρίτη, Πατέρα Τιμόθεο Ηλιάκη που ήταν ο προσωπικός εξομολογητής του Ανδρέα Παπανδρέου και πρώτος παρατήρησε τη βεβήλωση.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, άγνωστοι έσπασαν την φωτογραφία του χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για την αντικατάσταση της με αποτέλεσμα  η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο τάφος να είναι "το λιγότερο απαράδεκτη".
Το μνήμα βρίσκεται σε εμφανές σημείο στο Νεκροταφείο και σε ανάρτηση που κοινοποίησε ο ίδιος στο προσωπικό του blog, διερωτάται για το πως δεν έγινε αντιληπτή η πράξη αυτή από τους φύλακες.
"Εγώ επισκέφθηκα τον τάφο την περασμένη Κυριακή", αναφέρει ο Πάτερ Τιμόθεος και "απογοητεύτηκα με την εικόνα που αντίκρισα. Η κυρία Λιάνη είναι ενήμερη, αλλά δεν ξέρω πως έχει κινηθεί. Με μια πρόσφατη επικοινωνία που είχα, μου είπε ότι έχει μιλήσει με τον Δήμαρχο Αθηνών".
Στη συνέχεια, αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι ο μόνος που δεν τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του Α. Παπανδρέου.
"Παρότι είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει και ειδική τελετή για να τιμηθεί η μνήμη του Ανδρέα, τελικά δεν έγινε τίποτα. Είναι ο μόνος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν έχει κάνει μνημόσυνο για τον Α. Παπανδρέου και μάλιστα δεν έχει επισκεφθεί τον τάφο ποτέ σαν αρχηγός κόμματος. Επί των ημερών του καταργήθηκε και αυτό το ετήσιο επί του τάφου μνημόσυνο που τελούσε το κόμμα ανελλιπώς όλα τα προηγούμενα χρόνια".
"Η εγκατάλειψη είναι πρόσφατη", προσθέτει. "Είχα πάει και τα Χριστούγεννα και ήταν σε καλή κατάσταση".
Όπως χαρακτηριστικά λέει, στις 24 Ιουνίου, μόνο εκείνος και η Δήμητρα Λιάνη, είχαν παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση, 17 χρόνια μετά τον θάνατο του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Κανείς άλλος από το ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε το παρόν. "Κάθε χρόνο το ΠΑΣΟΚ έκανε επί του τάφου Μνημόσυνο και πρώτη φορά δεν έγινε πέρυσι, το 2012. Εγώ όποτε μπορώ, πηγαίνω και κάνω αυτό που πρέπει να κάνω", καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι ο τάφος του ιστορικού ηγέτη της σοσιαλιστικής παράταξης βρίσκεται στο Α' νεκροταφείο Αθηνών σε κεντρικό σημείο. Ευθύνη σε αυτές τις περιπτώσεις, τόσο για τη συντήρηση, όσο και για την αποκατάσταση τυχόν ζημιών, φέρουν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: