Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης για Energa και Hellas Power...



Μπαράζ συλλήψεων για την υπόθεση των εταιρειών-παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power διέταξε ο ειδικός ανακριτής, αρμόδιος σε θέματα διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέας, που εξέδωσε συνολικά πέντε εντάλματα σύλληψης μετά από...
στοιχεία που διαβιβάστηκαν από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων στην Κύπρο.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο άντρες και μία γυναίκα, που συνελήφθησαν σήμερα.

Ήδη απολογήθηκε για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και αφέθηκε ελεύθερη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα η 63χρονη γυναίκα που είναι σύζυγος και μητέρα δύο εκ των υπευθύνων της μίας εμπλεκόμενης εταιρείας, οι οποίοι είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες, ηλικίας 38 και 44 ετών, έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους και παραμένουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες ημέρες, με απόφαση της κυπριακής Δικαιοσύνης, «πάγωσε» λογαριασμός με περίπου 22 εκατ. ευρώ που φέρεται να ανήκει στην οικογένεια της 63χρονης γυναίκας, χρήματα που φαίνεται να κατέληξαν στη Λευκωσία, μετά από διαδρομές λογαριασμών διαφόρων εταιρειών σε Ελβετία και Κίνα.

Ο ανακριτής της υπόθεσης έχει εκδώσει, με βάσει αυτά τα νέα στοιχεία, δύο ακόμα εντάλματα, που αφορούν έναν ξένο υπήκοο, εκπρόσωπο αλλοδαπής εταιρείας, καθώς και έναν έλληνα εκπρόσωπο λιβεριανής εταιρίας, που φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση χρημάτων.

Για την υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι έξι κατηγορούμενοι για αδικήματα που αφορούν, ανά περίπτωση, υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αφορά ποσά από την εμπορία ρεύματος που οι δύο εταιρείες, Εnerga και Hellas Power, δεν κατέβαλλαν στις αρμόδιες κρατικές αρχές, όπως τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και το τέλος ακίνητης περιουσίας, τα οποία εισέπρατταν από τους καταναλωτές.

Το κατηγορητήριο σε βάρος τους αναφέρει ότι τα επίμαχα ποσά, που υπολογίζονται σε 200 εκατ. ευρώ, εξήχθησαν εκ μέρους των υπευθύνων των δύο εταιρειών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς...
Πηγή:ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: