Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Στη Βουλή η δικογραφία Η λογική του τσαμπουκά δεν θα περάσει, διαμηνύει ο Γ.Καμίνης


«Η λογική της ωμής βίας δεν πρόκειται να μας καταπτοήσει» διεμήνυσε ο Γ.Καμίνης
«Η λογική της ωμής βίας δεν πρόκειται να μας καταπτοήσει» διεμήνυσε ο Γ.Καμίνης  

Αθήνα
Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη τόσο στη πλατεία Συντάγματος όσο και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων με αφορμή το «συσσίτιο μόνο για Έλληνες» που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή.

«Η λογική του τσαμπουκά δεν θα περάσει. «Η δημοκρατία θα νικήσει. Η λογική της ωμής βίας την οποία είδαμε να εκδηλώνεται διπλά σήμερα, και με το επεισόδιο εναντίον μου, και δυστυχώς από βουλευτή εκλεγμένο από τον λαό, δεν πρόκειται να περάσει, δεν πρόκειται να μας καταπτοήσει» ανέφερε σε δημόσια δήλωσή του.

Σύμφωνα με Τα Νέα, ο Γ.Καμίνης εμφανίζεται διατεθειμένος να σταθεί απέναντι στις εθνοτικά καθαρές κοινωνικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην πάσης προελεύσεως ασυδοσία διαφόρων ομάδων, που τείνει να επικρατήσει σε δημόσιους χώρους.

Όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή για την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη διαβιβάζεται στη Βουλή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ο φάκελος με το προανακριτικό υλικό έφτασε από την αστυνομία στην Εισαγγελία και αφορά τα αδικήματα της απόπειρας σωματικής βλάβης και της εξύβρισης.

Λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του Γιώργου Γερμενή για να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και να κριθεί από τα δικαστήρια θα πρέπει προηγουμένως να αρθεί η ασυλία του από τη Βουλή, όπως απαιτεί το Σύνταγμα. Για το λόγο αυτό οι δικαστικές αρχές έστειλαν τα στοιχεία στο Κοινοβούλιο.

Όλα άρχισαν το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης όταν με παρέμβαση της αστυνομίας ακυρώθηκε η διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» την οποία είχε προγραμματίσει η Χρυσή Αυγή στην πλατεία Συντάγματος. 

  • Δεν πραγματοποιήθηκε το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στο Σύνταγμα
Μετά την ακύρωση του συσσιτίου και τα επεισόδια που προκλήθηκαν, βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής μετέβησαν στα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης, προχωρώντας από εκεί στη διανομή τροφίμων.

Λίγα μέτρα πιο μακριά από τα γραφεία της οργάνωσης βρίσκεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, τον οποίο εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο κ. Καμίνης.

Όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής και ακόμη 40 χρυσαυγίτες αντιλήφθηκαν ότι στο κοινωνικό παντοπωλείο βρισκόταν ο δήμαρχος Αθηναίων κινήθηκαν απειλητικά προς το κτίριο, αλλά τους εμπόδισαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν εκεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενής, κάνοντας χρήση της βουλευτικής του ιδιότητας πέρασε από το μπλόκο της αστυνομίας και μπήκε στο κτίριο του δήμου.

Ο Γ.Γερμενής επιχείρησε να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη, ωστόσο τον εμπόδισαν οι άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου. Όπως έγινε γνωστό, τελικά τη γροθιά δέχθηκε μία νεαρή μητέρα που κρατούσε στην αγκαλιά της το λίγων μηνών κοριτσάκι της.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη στιγμή της επίθεσης με το ένα χέρι κατά του δημάρχου, στο άλλο ο κ. Γερμενής κρατούσε πιστόλι και αυτό αντιλήφθηκαν οι δύο φρουροί.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: