Σάββατο 25 Μαΐου 2013

«Το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει πια» Για ανάγκη ενός νέου κεντροαριστερού κόμματος μιλά η Αννα Διαμαντοπούλου


  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Την αποχώρησή της από «αυτό το ΠΑΣΟΚ», στο οποίο διαπιστώνει «αδυναμία επανεκκίνησης», ανακοίνωσε εμμέσως πλην σαφώς η πρώην υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας παράλληλα λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς, που θα συνενώσει εκ νέου το χώρο.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, η Αννα Διαμαντοπούλου είπε για τη σχέση της με το ΠΑΣΟΚ ότι «από το καλοκαίρι δεν συμμετείχα σε καμία διαδικασία και δεν συμμετέχω», εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη αδυναμία επανεκκίνησης» και «δεν έχει ταυτότητα στον κόσμο, δηλαδή υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις χωρίς να έχει υποστηρίξει τις δικές του μεταρρυθμίσεις».

«Εγώ είμαι όπως εκατομμύρια άνθρωποι που ήταν στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια και που δεν μπορούν σήμερα να εκφραστούν από αυτό το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε η κυρία Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «χρειάζεται πολύ σοβαρή ανατροπή των δεδομένων για να επανακτήσει το ΠΑΣΟΚ ταυτότητα και ηθική αξιοπιστία».

Η πρώην υπουργός εκτίμησε ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς «χρειάζεται μία ανασύνθεση», καθώς το τοπίο «θυμίζει λίγο τα τέλη της δεκαετίας του ’50, όπου είχαμε 8-9 μικρά κόμματα στο χώρο του Κέντρου». Η ανασύνθεση θα γίνει με ένα κομματικό σχηματισμό που «θα εκφράζει αυτό το χώρο που ιστορικά στην Ελλάδα εξεφράσθη από την εποχή του Βενιζέλου, με νέους όρους».

«Η μεταπολίτευση δεν τελείωσε, μεταμφιέστηκε γιατί ζει και βασιλεύει το σύνολο των παθογενειών» είπε η κυρία Διαμαντοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «για να πάμε σε νέα μεταπολίτευση, θέλουμε νέους σχηματισμούς» και ένα νέο χώρο «με καθαρές θέσεις» για την έξοδο από την κρίση και την οικονομία, για την αξιοκρατία και τη στελέχωση του δημοσίου και πολύ μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

«Θεωρώ ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για να ενωθούν όλες αυτές οι δυνάμεις» είπε η πρώην υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «λείπει αυτός που θα ενώσει την παράταξη. Η μήτρα που θα βγάλει αυτόν που θα κάνει αυτά, είναι μία συλλογικότητα, κατά την άποψή μου, από ανθρώπους που συνοδεύονται από μία αξιοπιστία σε όσα έκαναν στη ζωή τους».

Η Αννα Διαμαντοπούλου είπε ότι το Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη που έχει δημιουργήσει, δεν είναι το πρόπλασμα ενός τέτοιου σχηματισμού. Ως προς το ποιος θα ηγηθεί αυτού του σχηματισμού, είπε ότι «καθόλου δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου», αλλά -όπως συμπλήρωσε- «κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από την αρχηγία».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: