Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Συνεδριάζει το Σάββατο Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και εσωκομματικά στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Συνεδριάζει στις 11 το πρωί του Σαββάτου, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) του ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τις τρέχουσες εξελίξεις και τον προγραμματισμό του κόμματος για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η συνεδρίαση γίνεται δύο 24ωρα πριν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατά την οποία θα επιχειρήσουν γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Το Μέγαρο Μαξίμου προβάλλει το επιχείρημα ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο αρκεί για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, και το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνουν βελτιώσεις. Εντούτοις, το ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι χρειάζεται ειδικό αντιρατσιστικό νομοθέτημα, με το οποίο, εκτός των άλλων λόγων, θα συντονίζεται το βήμα της χώρας με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται εξάλλου η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα εσωκομματικά, δεδομένου του χάσματος που έχει δημιουργηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με αφορμή τα οικονομικά του κόμματος και της επιλογής Βενιζέλου για συμμετοχή στην Προοδευτική Συμμαχία, την οποία ο κ. Παπανδρέου θεωρεί διασπαστική ως προς τη Σοσιαλιστική Διεθνή, της οποίας ηγείται.

Μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ, ο πρώην πρωθυπουργός διεμήνυε μέσω συνεργατών του ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πρακτική της σιωπής και προανήγγειλε εντονότερη παρουσία στο εσωτερικό μέτωπο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: