Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Επιστολή Παναγιωτακόπουλου: Άμεση αλλαγή ηγετικής ομάδας στο ΠΑΣΟΚ



Αλλαγή ηγετικής ομάδας, στρατηγικής και πολιτικής πρότασης, ζητεί ο Γ. Παναγιωτακόπουλος με ανοικτή επιστολή του προς τον Ευ. Βενιζέλο και τα μέλη του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ
Αλλαγή ηγετικής ομάδας, στρατηγικής και πολιτικής πρότασης, ζητεί ο επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του κόμματος, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με ανοικτή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ).
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από μια πρωτοβουλία σωτηρίας της παράταξης, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να σωθεί η χώρα και ο λαός μας», υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος θέτει ερωτήματα για ορισμένες επιλογές της ηγεσίας του κόμματος και ασκεί κριτική.
«Τα αποτελέσματα στην πολιτική τα παράγουν οι πολιτικές σας πράξεις, τα λόγια, οι αδυναμίες, η έλλειψη στρατηγικής, η έλλειψη ενότητας στους στόχους, ο πολιτικός σας δυϊσμός, που ενώ αποδέχεστε τη στρατηγική της συντήρησης, μιλάτε στο όνομα του προοδευτικού χώρου», αναφέρει, μεταξύ άλλων και διερωτάται: «Η σημερινή κατάσταση της εξαΰλωσης του ΠΑΣΟΚ δεν ανησυχεί κανέναν;», «δεν φταίνε οι πολιτικές μας επιλογές;», «δεν φταίει δηλαδή ότι ταυτιστήκαμε στη συνείδηση του κόσμου σαν παρακολούθημα της δεξιάς;», «δεν φταίει δηλαδή ότι καταγραφήκαμε ως οι συνοδοιπόροι του Σαμαρά;».
Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εντοπίζει την «καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ» στη «λάθος πολιτική κατεύθυνση», που ακολουθείται και σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι «μιλάμε για την Κεντροαριστερά, την ίδια στιγμή που απλώνουμε το χέρι μας στην εγχώρια Κεντροδεξιά και εξυμνούμε “τις μεγάλες αλλαγές”, που πραγματοποιεί στη χώρα».
Επιπλέον, αναφέρεται και στο ζήτημα των οικονομικών του κόμματος, κάνοντας λόγο για ανθρώπους «που στο όνομα του ΠΑΣΟΚ, θέλουν να διαλύσουν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ», ενώ καταλογίζει στην ηγετική ομάδα του κόμματος «αδυναμία» στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση του θέματος.
«Αν επιμείνετε στα ίδια, αν επιμείνετε στα φραστικά πυροτεχνήματα, αν επιμείνετε να πηγαίνετε ολοένα και δεξιότερα, αν επιμένετε στην αναγκαιότητα συμπόρευσης με τη Δεξιά, αν επιμένετε να μην καταλαβαίνετε τα λάθη σας, αν επιμένετε να μην αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα στην κοινωνία, θα είστε οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τις όποιες αρνητικές εξελίξεις» τονίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: