Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πρόταση νόμου ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ΠΝΠ Αδυνατώ να παρέμβω, αλλά πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση, είπε Κ.Παπούλιας



  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Την αδυναμία του να παρέμβει στο θέμα της ΕΡΤ, καθώς το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει να αναπέμψει την ΠΝΠ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντησή τους, το μεσημέρι της Τετάρτης. Ωστόσο, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι «πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί η ενημέρωση του λαού δεν μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια».

Ο κ. Τσίπρας μπαίνοντας στο γραφείο του Προέδρου είπε: «Δεν είμαστε και ευδιάθετοι μετά τα όσα συμβαίνουν. Έχουμε και ένα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, στους θεσμούς και στο θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

Εξηγώντας το τελευταίο είπε ότι το να νομίζει κάποιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και μια υποβάθμιση του θεσμού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να πει ότι επισκέπτεται τον Πρόεδρο όχι με τη θεσμική ιδιότητά του, αλλά επειδή είναι αγωνιστής με ευαισθησίες και πρόσθεσε ότι ανεξάρτητα από το Σύνταγμα έχουμε υποχρέωση να ανοίγουμε δρόμους. 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση της ΠΝΠ και την άρση των συνεπειών αυτής.

Μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «είναι χρέος μας να αντισταθούμε στο πραξικόπημα κατά των θεσμών».

Συμπλήρωσε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.
Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: