Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Μάχη με τις φλόγες και τους ανέμους Πύρινα μέτωπα σε Μαρκόπουλο Ωρωπού, Κορωπί και Θρακομακεδόνες


  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική: Στην περιοχή Αμφιάρειο στο Μαρκόπουλο Ωρωπού, σε δασική περιοχή στον Αγ.Γεώργιο Κορωπίου και σε δασική έκταση στους Θρακομακεδόνες. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες, αλλά το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα, Σάββατο, στο Λεκανοπέδιο.

Να σημειωθεί ότι από το πρωί εκδηλώθηκαν 29 φωτιές σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 12 στην Αττική.

Στο Μαρκόπουλο Ωρωπού επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρων, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Οι φλόγες πλησιάσαν τις αυλές δύο σπιτιών, μακριά από τον οικισμό, όμως με επέμβαση των πυροσβεστών δεν προκάλεσαν ζημιές.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελεούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.

Στον Αγ.Γεώργιο Κορωπίου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς στους Θρακομακεδόνες, σε δασική έκταση κοντά στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Τέλος, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα Αττικής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: